Facebook Pixel

Китай інвестує в будівництво аеропортів в Україні

Державне агентство інфраструктурних проєктів «Укрінфрапроєкт» веде переговори з китайською China Airport Construction Group Corporation (CACC) із розвитку регіональних аеропортів України.

«Починаємо співпрацю з провідною китайською компанією з будівництва аеропортів China Airport Construction Group Corporation/CACC. Крім реалізації Державної цільової програми з розвитку аеропортів на період до 2023 року, ми працюємо над залученням інвестицій для розвитку аеродромів. Адже хочемо, щоб у кожному регіоні був сучасний аеропорт, який дасть поштовх для розвитку бізнесу та туризму», — повідомив глава «Укрінфрапроєкта» Кирило Хомяков.

За його інформацією, CACC інвестує, будує і проводить реконструкцію, модернізацію аеропортових об'єктів. Корпорація побудувала 90% усіх аеропортів Китаю.

China Airport Construction Corporation — інжинірингова компанія з проєктування та будівництва аеропортів, а також консультування та управління проєктами в цій сфері. CACC входить до складу Capital Airport Holding Company під керівництвом Управління цивільної авіації Китаю, яка управляє 53 аеропортами в 7 провінціях КНР.

У 2019 у всіх китайських аеропортах групи пасажиропотік досяг 224 млн чоловік.

Подякувати 🎉