За даними Державної служби статистики у вересні цього року українці стали свідками істотного зростання цін на м’ясо. Від початку року вартість кілограма курячого філе зросла на 25,5%, яловичини — на 18,8%, свинина подорожчала на 7,4%.

- У грудні 2020 року за кілограм курячого філе треба було викласти 91,7 грн, а вже у вересні цього року – 115,1 грн/кг.
- У грудні 2020 року за кілограм яловичини українці в середньому платили 144,8 грн, а у вересні 2021 року ціна зросла до 172 грн/кг.
- У грудні 2020 року свинина коштувала 115,9 грн/кг, а у вересні цього року вартість кілограму збільшилася до 124,5 грн.
У вересні 2021 року споживча інфляція в річному вимірі прискорилася до 11% (із 10,2% в серпні).
Додатково. Експерти «Українського клубу аграрного бізнесу» в коментарі виданню Obozrevatel спрогнозували, що в листопаді цього року ціни на м’ясо в Україні й далі зростатимуть. Основна причина – скорочення обсягів виробництва. На ціну може також вплинути ухвалення законопроєкту № 5600, яким передбачено збільшення податкового навантаження на птахівництво в країні.
Контекст. У серпні ціни на цукор у річному вираженні підвищилися на 91,2%, на соняшникову олію – на 75,6%, на яйця – на 51,8%, на хліб – на 16,5%, на макаронні вироби – на 11%, на м’ясо – на 11%. Тарифи на комуналку зросли на 29%. Ціни на транспорт збільшилися на 11,4%.
Нацбанк прогнозує, що сподіватися на зниження цін найближчим часом українцям не варто.
Головне від The Page
Дякуємо, що підписалися на The Page.
Буде гаряче!
Раз на тиждень ми будемо відправляти вам найцікавіші редакційні матеріали.
Я погоджуюсь з політикою конфіденційності
Читайте також
Як говорити з підлітками, щоб вони почули: як завоювати увагу покоління Z і альфа
Фонд Андрія Матюхи та Good Donations: у «Охматдиті» впровадили систему Thompson