Facebook Pixel

Уряд скасував дозвіл у сфері кінематографії

Кабінет Міністрів України скасував вимогу для підприємців отримувати держпосвідчення на право розповсюдження та демонстрування фільмів. Про це йдеться у постанові уряду від 10 жовтня 2023 року «Деякі питання функціонування Державного реєстру фільмів», повідомляє пресслужба Мінекономіки.

За березневою рекомендацією Міжвідомчої робочої групи з дерегуляції (МРГ) Кабмін затвердив положення про Державний реєстр фільмів. Змінився порядок реєстрації фільмів у держреєстрі та порядок його ведення.

Як нагадали в Мінекономіки, раніше Україна вже змінила закон «Про кінематографію» для імплементації європейських норм у сфері аудіовізуальної реклами. Наразі підприємці в галузі кінематографії мають право на розповсюдження, а кінотеатри та медіа можуть демонструвати фільми за умови внесення їх до держреєстру фільмів.

Раніше для цього бізнес мав отримувати спеціальний дозвіл – держпосвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільмів. Уряд скасував цю вимогу, і нараз буде достатньо внести кінострічку до держреєстру фільмів.

Нагадуємо, за час роботи МРГ переглянула понад 1000 регуляторних інструментів.

Подякувати 🎉