Facebook Pixel

Литва допоможе реабілітації постраждалих українських військових

Литва допоможе реабілітації постраждалих українських військових

Литва допоможе реабілітації постраждалих українських військових

Кабінет міністрів Литви схвалив дві нові двосторонні ініціативи підтримки України — реконструкцію школи Зелений Гай у Миколаївській області і програму з реабілітації поранених і постраждалих в Україні.

Кошторисна вартість проєкту реконструкції школи Зелений Гай – 2,7 млн євро, з яких 1,35 млн виділено з бюджетних асигнувань для Фонду сприяння розвитку та гуманітарної допомоги, решта суми – з внеску цільового партнера. Під час реалізації проєкту буде відбудована нова модульна школа та встановлений новий навіс.

На реабілітацію постраждалих військовослужбовців планується виділити до 10 млн євро. Кошти Фонду сприяння розвитку та гуманітарної допомоги виділяються на реалізацію трьох проєктів:

  • реконструкцію реабілітаційного центру після травм спинного мозку Дніпровської державної університетської лікарні;
  • Unbroken для реконструкції підрозділу Львівського міського реабілітаційного центру в смт Брюховичі;
  • на зміцнення установ та організацій, які здійснюють діяльність, пов'язану з послугами з реабілітації та реінтеграції та розвитку послуг.

Нагадаємо, що наприкінці минулого року у Рівному відкрився інноваційний реабілітаційний центр для поранених військових RECOVERY, команда якого зможе надавати якісну безоплатну реабілітаційну допомогу понад 1000 військовослужбовців щороку.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉