Facebook Pixel

«Укрнафта» на сході й заході України проводить сейсмічні дослідження за технологією 3D

ПАТ «Укрнафта» проводить сейсмічні дослідження за технологією 3D на сході і заході України, на загальній площі 175 кв. км.

Про це повідомили в пресслужбі компанії.

На Заході площа досліджень становить 77 кв. км. Там використовують сучасне технологічне обладнання – бездротову систему з майже 19 тис. датчиків-акселерометрів, що працюють одночасно.

На сході застосовують кабельну систему реєстрації даних, яка включає 6 тис. геофонів, досліджують 98 кв. км. Там одночасно працюють 4320 датчиків.

Оскільки обидві ділянки мають складні поверхневі умови – гори на заході та заболоченість, ліси і річки на сході, щоб забезпечити точні дані та отримати найкращі результати, використовують комбінацію різних видів досліджень, зокрема вібраційні та вибухові методи.

Що заплановано на 2024 рік

На 2024 рік планується провести сейсмічні дослідження на більшій площі на заході — 200 кв. км та на сході — 120 кв. км на кількох ліцензійних ділянках.

Це допоможе фахівцям від «Укрнафти» створити докладні геологічні моделі та успішно проводити буріння нових свердловин для збільшення видобутку ресурсів.

У східному регіоні заплановані 3D-дослідження на трьох родовищах загальною технологічною площею близько 120 квадратних кілометрів.

Таким чином, спеціалісти «Укрнафти» зможуть створити максимально точні геологічні моделі об'єктів та успішно бурити нові свердловини, щоб збільшувати видобуток.

Раніше The Page повідомляв, що ПАТ «Укрнафта» збільшило свої обсяги видобутку нафти та конденсату на 330 тис. тонн, а також додатково видобуло 618 млн кубометрів газу за рахунок розширення меж двох існуючих спецдозволів.

Подякувати 🎉