Facebook Pixel

«Укрнафта» відновить видобуток на ліквідованих свердловинах

«Укрнафта» відновить видобуток на ліквідованих свердловинах

«Укрнафта» відновить видобуток на ліквідованих свердловинах

«Укрнафта» планує докладно переглянути фонд свердловин задля його відновлення. Про це повідомив директор ПАТ «Укрнафта» Сергій Корецький.

Quote«Станом на зараз 4 300 свердловин, що розташовані в межах спецдозволів «Укрнафти», є ліквідованими. Частина – з геологічних причин, але більшість – з технічних: аварії, обриви інструменту, труб, зм'яття колон тощо. Відповідно, у межах цих свердловин запаси залишилися недренованими», – зазначає Сергій Корецький.

В «Укрнафті» планують докладно переглянути весь фонд свердловин задля його відновлення: через буріння бокових горизонтальних стовбурів, важкі капітальні ремонти або буріння дублерів таких свердловин.

Також компанія планує брати в оренду ліквідовані свердловини інших компаній на спецдозволах «Укрнафти», а також передавати в оренду свердловини «Укрнафти», що перебувають у межах спецдозволів інших компаній – таких понад 1 300.

За словами Сергія Корецького, навіть 10% успішного відновлення загальної кількості ліквідованих свердловин (загалом таких 5 600) – це 560 свердловин, тобто +30% до чинного видобувного фонду компанії.

Подякувати 🎉