Facebook Pixel

Нові системи ППО, боєприпаси та Starlink: одразу три країни оголосили про нову допомогу Україні

Четвер, 10 листопада, став днем, багатим на новини щодо допомоги Україні від міжнародних партнерів. Зокрема, важливим пунктом є системи протиповітряної оборони, які пообіцяли Україні.

Системи ППО найбільш важливі зараз для України, адже росія не збирається припиняти атакувати нашу критичну інфраструктуру з повітря та вже готує новий удар.

Новий пакет допомоги Україні від США: що пообіцяв Вашингтон

Поки що офіційну заяву з деталями нової допомоги в США не зробили. Однак радник американського президента з питань національної безпеки Джейк Салліван пообіцяв, що це станеться сьогодні.

За попередніми даними, до нового пакета ввійдуть ракети для систем ППО Hawk і чотири системи ППО Avenger, оснащені ракетами Stinger.

Новий пакет допомоги доповнить засоби ППО, які нещодавно передали Україні союзники США.

Quote«Посилена протиповітряна оборона є критично важливою для України, оскільки Росія й надалі використовує крилаті ракети та безпілотники іранського виробництва для нападу на критично важливу цивільну інфраструктуру», — наголосив Салліван.

Системи ППО Avenger: основні характеристики

Самохідний зенітний ракетний комплекс Avenger із кулеметом забезпечує мобільну протиповітряну оборону малої дальності для наземних підрозділів. Може знищувати крилаті ракети, безпілотні літальні апарати, літаки та гелікоптери на малих висотах.

Іспанія надасть Україні ще дві ППО Hawk

Міністерство оборони Іспанії оголосило про надання Україні ще двох зенітних ракетних комплексів Hawk на додачу до чотирьох анонсованих раніше.

Крім того, Іспанія готова передати Україні батарею гаубиць калібру 105 мм і генератори.

До того ж нещодавно Іспанія передала українським військовим 77 тис. зимових мундирів.

Водночас міністерка оборони Іспанії Маргарета Роблес наголосила, що говорити про весь обсяг допомоги, наданої Україні, не можна. Тобто є певні пункти з пакета допомоги, які просто не розголошуються.

ЗРК HAWK – що це за зброя та які її характеристики

ЗРК HAWK — всепогодний комплекс малої та середньої висоти. Hawk створювали для знищення літаків, однак потім їх «навчили» збивати ракети в повітрі.

ППО Hawk: основні характеристики

ППО Hawk: основні характеристики

Чергова допомога Україні від Польщі

Польща передала Україні ще 1570 систем супутникового зв’язку Starlink. Їх планують використовувати в регіонах, де є проблеми з електроенергією, через що відсутні мобільний звязок та інтернет.

Нові Starlink уже прибули в Україну. Скоро частину з них передадуть цивільним адміністраціям на деокупованих територіях, а частину — «Укрзалізниці», щоб пасажири та працівники мали стабільний мобільний зв‘язок та інтернет.

Варто зазначити, що з початку повномасштабної війни Польща вже надала Україні 5 тисяч систем супутникового зв’язку Starlink.

Подякувати 🎉