Facebook Pixel

Угорщина відмовилася вступати до Альянсу Стартапів ЄС через пункт про гендерну різноманітність

Угорщина відмовилася долучитися до European Startup Nations Alliance (ESNA) та підписати відповідну декларацію EU Startup Nations Standard of Excellence (SNS), яка являє собою перелік найкращих практик створення сприятливіших умов і політик розвитку стартапів для урядів. Основна причина — пункт про гендерну різноманітність, що є однією із засадничих цінностей Альянсу.

European Startup Nations Alliance був створений у 2021 році. Його основна мета — об’єднати уряди країн для обміну досвідом і практиками підтримки стартапів. На сьогодні Альянс уже налічує 9 країн і в найближчі місяці планує значно розширитися.

Аби долучитися до Альянсу, країни мають підписати офіційний документ — EU Startup Nations Standard of Excellence. Його вже ухвалили 26 урядів. Проте Угорщини в цьому списку немає — консервативний уряд Віктора Орбана не поділяє один із найважливіших принципів розвитку європейської стартап-екосистеми — гендерну різноманітність, виступаючи проти терміну «гендер» загалом.

Quote«Дуже погано, що Угорщина є єдиною країною ЄС, яка не погодилася доєднатися до ESNA та SNS, оскільки вона прагне допомогти членам внести регуляторні зміни, яких відчайдушно потребує угорська екосистема. Угорський уряд дуже активно бере участь у формуванні місцевого середовища стартапів, на жаль, здебільшого через наповнення ринку токсичними можливостями державного фінансування, які пов’язані з багатьма умовами, а не через формування сприятливого правового середовища для стартапів», — сказав Чонгор Біас, керуючий директор неурядової організації Startup Hungary.

Уряди «мають приділяти належну увагу та вживати заходів для підтримки різноманітності та інклюзії у своїй стартап-політиці, водночас захищаючи демократичні цінності». Цього можна досягти завдяки «цільовим стимулам для стартапів щодо найму на роботу за різноманітністю етнічної приналежності, статі, релігії, віку та сексуальної орієнтації», — йдеться в пункті EU Startup Nations Standard of Excellence, з яким Угорщина не погоджується.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉