Facebook Pixel

У 2022 році український ритейл сплатив 56,6 млрд грн податків

Минулого року провідні компанії галузі торгівлі забезпечили роботою понад 304 тис. працівників. Про це свідчать дані опитування Асоціації ритейлерів України (RAU).

Найбільша частина суми сплачених податків припадає на продовольчий ритейл. Наприклад, у 2022 році тільки корпорація АТБ сплатила 20,44 млрд грн податків і зборів. Загальна сума сплачених АТБ податків і зборів майже на мільярд гривень перевищує показники попереднього року (19,45 млрд грн). А ще роком раніше цей показник становив 15,8 млрд грн. На другому місці – продажі палива.

Скорочення штату становило 9% загальної кількості тих, хто працював наприкінці 2021-го.

Опитування проведено RAU з-поміж 57 мереж-членів RAU, які до початку активних бойових дій об’єднували 10 016 торгових точок. У досліджені представлено компанії із секторів продовольчого та непродовольчого ритейлу, аптечних мереж, АЗК, ювелірних магазинів, мереж із продажу одягу та взуття, електроніки та побутової техніки, будматеріалів тощо.

Нагадаємо, що згідно з опитуванням, український бізнес з початку війни надав понад 4 900 автомобілів на потреби армії. Найбільшим донором для ЗСУ стала НАК «Нафтогаз України», яка передала 916 машин. Холдинги з компанії СКМ Ріната Ахметова віддали на потреби армії понад 800 авто. Kernel Андрія Веревського – 792 одиниці техніки, Group DF Дмитра Фірташа – 670 авто, мережа АТБ Геннадія Буткевича – 500. «АрселорМіттал Кривий Ріг» також передав Кривому Рогу 11 автомобілів швидкої допомоги.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉