Facebook Pixel

Ocean Plaza все-таки відкриють: коли ТРЦ знову запрацює

ТРЦ Ocean Plaza планує з 22 листопада відновити свою роботу. Про це пише Forbes.

Про відкриття ТРЦ уже сповістили орендарів.

Quote«Повідомляємо, що з 22 листопада 2022 року ТРЦ Ocean Plaza відновлює роботу. Просимо здійснити підготовку приміщень до вищезазначеної дати», — йдеться в повідомленні, яке розіслали орендарям.

Відновлення роботи ТРЦ стало можливим лише після декількох судів. Зараз усі права на користування Ocean Plaza належать Україні, тож відкриття ТРЦ буде законним.

Скандал з Ocean Plaza в Україні

ТРЦ Ocean Plaza припинив свою роботу з початку повномасштабної війни в Україні. Оскільки ТРЦ належав сімʼї та партнерам друга Путіна російського олігарха Аркадія Ротенберга, його вирішили націоналізувати. Такий крок аргументували тим, що ТРЦ працював на війну.

У травні Печерський районний суд Києва арештував будівлю Ocean Plaza. Згодом ТРЦ передали в управління державного агентства АРМА.

Спочатку планувалося, що ТРЦ відкриють у серпні, але за день до відкриття його перенесли на невизначений строк.

Однак після того, як було знято арешт з української частки ТОВ «ІС «Либідь» (власник Ocean Plaza) і його учасника ТОВ «Авангард-Віларті», власником якого є Василь Хмельницький, а також зняття арешту з будівлі ТРЦ і банківських рахунків власника центру, тобто ТОВ «ІС «Либідь», ТРЦ зможе працювати.

Оскільки контрольна частка ТРЦ зараз перебуває під контролем АРМА, дохід Ocean Plaza йтиме державі.

Варто зазначити, що сума сукупних податків бізнесу, що працював у ТРЦ до вторгнення рф в Україну, складала торік приблизно 1,37 млрд грн. Податкові відрахування самого торговельного центру сягнули 295 млн грн на рік.

Подякувати 🎉