Facebook Pixel

Tesla скоротить більше 10% співробітників у всьому світі

З 15 квітня Tesla розпочинає звільнення понад 10% робітників по всьому світу. За словами Ілона Маска, це відбувається з метою оптимізації компанії. Однак експерти вказують на падіння продажів автомобілів.

Про це пише Reuters.

За даними видання, звільнення торкнеться 14 тис. робітників з понад 140 тис. по всьому світу.

Причини, чому Tesla звільняє робітників

За словами Маска, компанія таким чином готується до зростання:

Quote«Приблизно кожні п’ять років нам потрібно реорганізовувати та оптимізувати компанію для наступного етапу зростання», — написав власник Tesla у соцмережі X.

Однак експерти думають, що реальною причиною звільнень є проблема зі зростанням Tesla. Майкл Ешлі Шульман, головний інвестиційний директор Running Point Capital Advisors, розповів Reuters, що відхід вищого керівництва є «більшим негативним сигналом сьогодні» про те, що зростання Tesla зазнало проблеми. Акції Tesla подешевшали на 2,6% під час торгів у понеділок, а також інші виробники електромобілів, такі як Rivian Automotive, Lucid Group і VinFast Auto, також торгуються від 2% до 7,4% нижче.

Також Tesla скасувала довгообіцяний недорогий автомобіль, який коштував $25 тис. Маск заявив, що виробництво автомобіля, відомого як Model 2, почнеться наприкінці 2025 року.

Цього місяця компанія Tesla повідомила, що її глобальні поставки автомобілів у першому кварталі впали вперше за майже чотири роки, оскільки зниження цін не спромоглося стимулювати попит.

Виробник електромобілів повільно оновлював свої застарілі моделі, оскільки високі відсоткові ставки підірвали апетит споживачів до дорогоцінних товарів, тоді як конкуренти в Китаї, найбільшому автомобільному ринку світу, випускають дешевші моделі.

Компанія прагне підвищити свою маржу, яка була знижена через неодноразове зниження цін, особливо в Китаї, де вона стикається з жорсткою конкуренцією з боку місцевих конкурентів, включаючи лідера ринку BYD та Xiaomi.

У четвертому кварталі Tesla зафіксувала валовий прибуток у 17,6%, що є найнижчим показником за понад чотири роки.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉