Facebook Pixel

«Текстиль-Контакт» в серпні планує запустити сертифіковане виробництво медичних виробів

Торгово-виробнича група «Текстиль-Контакт» в кінці серпня планує почати випуск медичних комбінезонів з високим ступенем захисту на новому дочірньому підприємстві «ТК МедЗахист». Для нього готується окреме приміщення і замовлено дефіцитне устаткування в Німеччині, повідомив в Facebook власник компанії Олександр Соколовський.

«Виробництво потребує серйозних інвестицій у ремонт і подальшої сертифікації приміщення згідно з медичними нормами. Адже якщо плануємо працювати з західними замовниками, то потрібно бути готовими в будь-який момент до аудиту виробництва. Сподіваюся, що продукція буде затребувана і в Україні. Є вже перший замовник, який згоден чекати до серпня, коли, як ми сподіваємося, підуть перші медичні комбінезони з найвищим ступенем захисту», – написав він

Соколовський повідомив, що минулого тижня вони встигли оформити кредит та сплатити в Німеччині за виробничу лінію з 12 одиниць обладнання PFAFF для ультразвукового зварювання, яке забезпечує повну герметизацію швів для максимального захисту.

Відвантаження обладнання намічене на липень. Нове виробництво потребуватиме 16 кваліфікованих швачок на один потік.

Соколовський також повідомив, що текстильна фабрика компанії – «ТК ДТ-Чернігів» у березні налагодила виробництво тканин з вогнетривкої, водо-і брудовідштовхуючим масло-брудовідштовхуючим просоченням, почата розробка спеціалізованих тканин для медиків.

Почали з тканин з антибактеріальним просоченням. Але вже перейшли до розробки тканин з антивірусними властивостями. Укладений контракт зі шведською компанією Polygieneна на постачання антивірусного просочення для тканини. Серед її партнерів такі світові бренди, як: Adidas, Patagonia, Jack Wolfskin, Dakine, Gore (Goretex), Xiaomi.

Подякувати 🎉