Facebook Pixel

Мінфін США запровадив додаткові санкції проти військово-промислової бази росії

Мінфін США запровадив додаткові санкції проти військово-промислової бази росії

Мінфін США запровадив додаткові санкції проти військово-промислової бази росії

Міністерство фінансів США запровадило нові санкції проти майже 200 російських компаній, фізичних осіб та фірм у третіх країнах, які сприяють російському військовому виробництву. Про це йдеться в пресрелізі Мінфіну.

Крім того, Державний департамент США ввів санкції проти понад 80 юридичних та фізичних осіб, які займаються ухиленням від санкцій та їх обходом або пов’язані з російськими програмами хімічної та біологічної зброї та оборонно-промисловою базою.

Також були запроваджені санкції проти 60 компаній поза росією, зокрема, в Китаї, Туреччині, Об'єднаних Арабських Еміратах та деяких країнах Європи.

Quote«Сьогоднішні дії призведуть до подальшого зриву та деградації військових зусиль росії. Навіть коли ми кидаємо пісок у механізми російської військової машини, нещодавно прийнятий Додатковий документ про національну безпеку президента Байдена надає вкрай необхідну військову, економічну та гуманітарну підтримку для зміцнення мужнього опору України. Наша підтримка України та наше невпинне націлювання на військовий потенціал росії дають Україні важливу перевагу на полі бою», — заявила міністерка фінансів Джанет Л. Еллен.

Під нові санкції США потрапили 2 російські компанії, що беруть участь у будівництві газової інфраструктури в Росії, зокрема, «Нефтегазстрой» та «ВНИПИгаздобыча».

Також вжиті обмежувальні заходи щодо енергетичного, металургійного й гірничодобувного сектору росії.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉