Facebook Pixel

Словаччина передала Україні перші 4 винищувачі МіГ-29

Словацька Республіка передала Збройним силам України перші чотири винищувачі МіГ-29. Літаки вже покинули територію країни. Про це повідомив міністр оборони Словаччини Ярослав Надь.

Quote«Словаччина стоїть на правильному боці, і цим жестом ми як країна великими літерами записалися в сучасну світову історію, що говорить про своєчасну допомогу, щиру солідарність і велич нації. Уряд і далі допомагатиме рятувати людські життя, хто б і з яких егоїстичних чи інших причин не був кинутий на землю. Ми робимо правильно, бо це росія вдерлася в Україну, це росія перебуває на території України. І коли росія виведе свої війська, війна одразу закінчиться», – підкреслив Ярослав Надь.

За штурвалами винищувачів уже сидять українські пілоти. Військово-повітряні сили Словаччини забезпечили трансфер і передали необхідну документацію.

Решту літаків буде передано Україні найближчими тижнями, проте, зазначив міністр, інформацію не розкриватимуть заздалегідь із питань безпеки.

Контекст. Раніше словацькі ЗМІ повідомляли, що Україні можуть передати 10 винищувачів МіГ-29 із моторами та ще три без моторів.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉