Facebook Pixel

Кількість скарг до бізнес-омбудсмена торік збільшилася на 26%

Кількість скарг бізнес-омбудсмену у 2021 році збільшилася на 26% — до 2 182. У 2020-му їх було 1 737. Про це бізнес-омбудсмен Роман Ващук розповів в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна».

Як зазначив бізнес-омбудсмен, традиційно найбільша кількість скарг минулого року надійшла з податкових питань – 62% загальної кількості. Ще 14% скарг припадають на дії правоохоронних органів, державних регуляторів – 6%, місцевого самоврядування – 4%, митниці – 3%.

Quote«Збільшення скарг, можливо, частково відображає те, наскільки гравці ринку знають про нас і готові звертатися до нас», – наголосив Ващук.

Щодо тих, хто скаржиться, то 23% з них – це підприємства оптової торгівлі. Ще 17% скарг надійшло від підприємств – представників сільського господарства та гірничодобувної промисловості, 11% – від виробничих компаній, а також по 9% – від фізичних осіб-підприємців (ФОП) і підприємств у сфері будівництва та нерухомості.

За його словами, 74% тих, хто скаржиться, – це малі підприємства, тоді як на великий бізнес торік припадало відповідно 26% скарг.

Подякувати 🎉