Facebook Pixel

Конверти для донатів. Чим новий сервіс ПриватБанку корисний для зборів і заощаджень

В січні 2024 року ПриватБанк запустив у бета-версії «Приват24» новий сервіс — Конверти. Тепер банк повідомляє про запуск публічної версії послуги. Насамперед сервіс має допомогти волонтерам збирати кошти на підтримку Сил оборони та інші добрі справи. Також Конверти будуть корисні кожному клієнту ПриватБанку для управління власними фінансами. The Page тестує нову послугу і розповідає, як працюють Конверти ПриватБанку.

Конверти в Приват24

Конверти в Приват24

Як відкрити Конверт ПриватБанку

Українці все активніше відмовляються від готівки на користь зручних цифрових фінансових сервісів. Тому замість паперового поштового конверта, у який раніше відкладали гроші на омріяну відпустку чи ремонт, ПриватБанк для цільового накопичення коштів або волонтерських зборів пропонує нову послугу в «Приват24».

Як створити Конверт у «Приват24» — покроковий алгоритм

  • у мобільному застосунку «Приват24» обрати Конверти у меню «Сервіси»;
  • переглянути або пропустити коротку ознайомчу інформацію про послугу;
  • натиснути «Створити конверт»;
  • написати назву Конверта або вибрати її з запропонованих (на відпустку, на ремонт, для хвостиків, на омріяну автівку тощо);
  • за бажанням додати опис Конверта;
  • вибрати валюту накопичення UAH, USD або EUR;
  • додати мету — суму та дату закінчення збору;
  • натиснути «Продовжити»;
  • ознайомитись з договором на рахунок, натиснути кнопку «Продовжити», що підтверджує ознайомлення з цим документом;
photo1.jpeg
photo2.jpeg
photo3.jpeg
photo4.jpeg
photo5.jpeg
photo1.jpeg Thumb photo2.jpeg Thumb photo3.jpeg Thumb photo4.jpeg Thumb photo5.jpeg Thumb
  • ознайомитися з довідкою про систему гарантування вкладів фізосіб, натиснути кнопку «Продовжити», що підтверджує ознайомлення з цим документом;
  • обрати спосіб підписання документа — Smart-ID або Код з SMS (одноразовий пароль з SMS-повідомлення);
  • очікувати створення Конверта протягом кількох секунд;
  • Конверт створено!
photo6.jpeg
photo7.jpeg
photo8.jpeg
photo9.jpeg
photo6.jpeg Thumb photo7.jpeg Thumb photo8.jpeg Thumb photo9.jpeg Thumb

Додамо, що весь процес створення Конверта ПриватБанку займає кілька хвилин і є доволі простим і зрозумілим.

Як клієнти ПриватБанку зустріли бета-версію Конвертів

Член правління ПриватБанку з питань роздрібного бізнесу Дмитро Мусієнко повідомляє, що за два з половиною місяці від запуску бета-версії Конвертів від перших користувачів послуги команда ПриватБанку отримала значну кількість пропозицій щодо удосконалення послуги. При доопрацюванні повної версії Конвертів більшість із пропозицій користувачів теж врахували. Надалі ПриватБанк планує розширювати функціонал Конвертів з кожним оновленням застосунку.

Цікаво, що першими користувачами Конвертів стали саме волонтери і благодійники, які давно чекали на подібний крок від ПриватБанку.

Quote«Ми розробили нову послугу, розуміючи важливість зручних, доступних та прозорих банківських інструментів для волонтерів та наближення нашої Перемоги, тому ми запропонували благодійникам та всім охочим стати першими користувачами послуги та разом вдосконалити Конверти, — коментує Дмитро Мусієнко. — Дякуємо всім, хто вже збирає донати на Конверти, бо за підсумками перших місяців роботи сервісу українці найчастіше відкривають «Конверт» для збору коштів на допомогу ЗСУ та інші добрі справи».

Як використовувати Конверти ПриватБанку для зборів і заощаджень

Після того, як Конверт створено, він стає доступним у меню «Конверти». Можна розпочинати накопичення коштів на власну мету або відкривати волонтерський збір.

Оновлена версія Конвертів дає можливість поповнювати волонтерський чи власний Конверт з будь-якої своєї картки або картки іншого банку або цифрового гаманця через Apple Pay та Google Pay.

Як надати реквізити Конверта ПриватБанку донаторам

  • натиснути «Керувати Конвертом» або зайти в налаштування Конверта;
  • згенерувати QR-код для поповнення Конверта;
  • створити посилання для поповнення Конверта;
  • отримати реквізити для поповнення рахунку по Україні з IBAN;
  • отримати реквізити для поповнення рахунку з-за кордону через SWIFT у різних валютах.
Фото Приватбанк

Фото Приватбанк

В ПриватБанку підкреслюють, що волонтерам Конверти дають можливість обʼєднувати зусилля заради однієї мети і перераховувати кошти з кількох зборів у один Конверт.

Цікавою і корисною особливістю Конвертів є те, що, як і у випадку з паперовим аналогом, віртуальний Конверт можна «заклеїти». Правда, у випадку з віртуальним Конвертом можна встановити дату автоматичного «розклеювання», або самостійно його «розклеювати». Звісно, коли Конверт «заклеєний», з нього не можна переказувати і будь-яким іншим чином витрачати кошти.

Фото Приватбанк

Фото Приватбанк

Адже, як підкреслюють у ПриватБанку, унікальна особливість Конверта — можливість напряму оплачувати покупки чи послуги саме Конвертом, не переказуючи кошти на картку чи знімаючи готівку. Для цього Конверт варто лише додати у гаманець Google Pay чи Apple Pay як звичайну пластикову чи цифрову картку. Тобто по суті Конверт є аналогом цифрової картки, чого у подібних рішеннях для накопичення і зборів ще не запропонував жоден з конкурентів ПриватБанку. Звісно, з Конвертів також можна переводити кошти на власні картки, картки інших осіб та на інші Конверти.

Протестувавши послугу Конверти ПриватБанку, The Page доходить висновку, що це зручний, корисний і перспективний інструмент. Видання буде надалі спостерігати за його розвитком.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉

Матеріали, розміщені в рубриці «Новини компаній», є прес-релізами. Редакція не несе відповідальності за зміст розміщених в цій рубриці матеріалів.