Facebook Pixel

путін прибув на переговори до Еміратів, далі вирушить до Саудівської Аравії

Сьогодні, 6 грудня, президент росії володимир путін у супроводі чотирьох російських винищувачів вперше після видачі ордера на арешт Міжнародним кримінальним судом у Гаазі, прибув на Близький Схід.

Про це інформує Reuters.

Літак президента рф супроводжувався винищувачами Су-35С, що летіли поруч із його літаком Іл-96.

Зустріч путіна та принца Мохаммеда бін Салмана відбулася у столиці Об'єднаних Арабських Еміратів Абу-Дабі.

Президент ОАЕ Шейх Мохаммед бін Заїд Аль-Нахайян привітав президента рф як «дорогого друга». У своєму виступі путін зазначив, що ОАЕ є головним торговим партнером росії в арабському світі.

У ході зустрічі путін та принц ОАЕ обговорили питання видобутку нафти та роботу ОПЕК+. Падіння цін на нафту стане ключовою темою розмов. Також актуальними будуть питання щодо ситуації в Україні, Сирії та Ємені, врегулювання палестино-ізраїльського конфлікту та стабільності в Перській затоці.

Після ОАЕ кремлівський диктатор відвідає Саудівську Аравію, де зустрінеться зі спадкоємним принцом країни Мухаммедом бен Сальманом Аль Саудом.

Наступного дня, в четвер 7 грудня, рф на запрошення путіна відвідає президент Ірану Ібрагім Раїсі.

ОАЕ, Саудівська Аравія та Іран входять до міжнародного картелю ОПЕК, який намагається утримувати ціни на нафту на міжнародних ринках.

ОАЕ та Саудівська Аравія не беруть участь у роботі МКС, який видав ордер на Путіна у березні 2023 року. Після оголошення в розшук російський президент відвідував три держави СНД і Китай, що межує з росією, але пропустив саміти БРІКС у Південній Африці та G20 в Індії.

Раніше The Page повідомляв, що у Пекіні володимир путін взяв участь у інфраструктурному форумі Китаю «Один пояс, один шлях» та запросив міжнародних інвесторів взяти участь у розвитку Північного морського шляху.

Подякувати 🎉