Facebook Pixel

Простій автозаводів в Китаї обвалить світове виробництво автомобілів

Японські автовиробники відклали запуск заводів в Китаї через тривалу епідемії вірусу COVID-19, що підвищило ризик перебоїв в поставках і може вплинути на світове виробництво автомобілів.

Nissan Motor Co. заявила, що не буде запускати заводи в Сяньяні, провінція Хубей, і в Чженчжоу, провінція Хенань. Раніше компанія планувала відкрити виробництво в найближчий понеділок, повідомляє Japan Times.

Припинено виробництво на двох заводах Nissan, які виробляють кросовер X-Trail SUV і седан Altima в спільному підприємстві з китайським Dongfeng Motor.

Honda Motor Co. повідомила, що робота на заводах в Ухані припинена до 11 березня.

Перенесення запуску виробництва було викликане останньою урядової директивою влади Хубей, які просили компанії припинити роботу до 10 березня.

Контекст. Закриття китайських виробництв автомобільних вузлів вплинули на виробництво автомобілів японських компаній. Nissan скоротив виробництво на деяких своїх заводах в Японії через проблеми із закупівлею компонентів.

Це також призвело до хаосу в глобальній ланцюжку поставок автомобілів. Автовиробники у всьому світі змушені шукати номенклатуру приблизно 30 тис. деталей, необхідних для кожного автомобіля.

Організатори Міжнародної автомобільної виставки в Пекіні, яка була запланована на 21-30 квітня, вирішили перенести її на невизначений термін через епідемію коронавируса.

Подякувати 🎉