Facebook Pixel

Перша іпотека на стадії будівництва: «єОселя» розширила умови

Програма єОселя тепер кредитує на етапі будівництва. Фото Depositphotos

Програма єОселя тепер кредитує на етапі будівництва. Фото Depositphotos

Програму «єОселя» поширили на житлові об’єкти на етапі будівництва. Тепер учасники програми можуть придбати в кредит житло на стадії готовності від 40 до 80%.

Видали іпотеку «єОселя» на перше житло на етапі будівництва

Першу угоду в такому форматі уклала 36-річна доцентка Київського технічного університету України «КПІ ім. Ігоря Сікорського». Про це повідомив президент Конфедерації будівельників України Лев Парцхаладзе. Жінка обрала квартиру у 2-й черзі ЖК, введення якого в експлуатацію планується в першому кварталі 2024 року.

Загальна вартість обраної квартири 2,2 млн грн. Іпотечну угоду уклав «Глобус банк» — партнер програми «єОселя» — на 20 років за відсотковою ставкою 3%. Перший внесок склав 28% (понад 863 тис. грн), а щомісячні виплати за кредитом орієнтовно — 14,7 тис. грн.

До початку повномасштабного вторгнення науковиця із чоловіком та сином проживали в Ірпені. Рік тому під час навали росіян їхнє житло було зруйновано. Зараз родина тимчасово мешкає в Києві.

Третину квартир «єОселі» придбано на первинному ринку

За даними «Укрфінжитло», з 1 жовтня 2022 року за програмою «єОселя» видали понад 1 390 іпотечних кредитів для придбання готового житла. З них 31% — квартири на первинному ринку.

Голова правління «Глобус банку» Сергій Мамедов упевнений, що успішний досвід державної іпотеки в об’єктах, що зводяться, простимулює подальше зростання попиту на первинному ринку щонайменше на 10 — 15% до кінця 2023 року.

«Пріоритетним завданням «єОселі» має стати саме перезапуск і розвиток первинного ринку нерухомості. Саме будівельна галузь може стати рушієм для досить стрімкого відновлення та подальшого зростання економіки країни», — прокоментував Мамедов.

За даними ЛУН, на початок червня в Києві тільки 21 житловий комплекс акредитований для участі в програмі «єОселя». Загалом у продажу в столиці натепер 393 об’єкти.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉