Facebook Pixel

Програма «єОселя» отримає додаткові кошти — Мінекономіки

Програма єОселя отримає додаткові кошти — Мінекономіки

Програма єОселя отримає додаткові кошти — Мінекономіки

Тепер компанія «Укрфінжитло» має можливість залучати додаткові кошти на відкритому фінансовому ринку. Це має прискорити реалізацію програми пільгового кредитування «єОселя», яка виявилася дуже популярною з-поміж громадян.

Quote«Ми бачимо високий попит на пільгові кредити під 3% річних. Уряд робить усе для продовження роботи програми «єОселя» та розширення кількості її потенційних учасників. Зараз нам необхідно надати новий імпульс фінансуванню компанії «Укрфінжитло», який дасть змогу розпочати процес залучення додаткових коштів, зокрема, на відкритому фінансовому ринку. Також ми розраховуємо на залучення коштів міжнародних організацій. Упевнена, що вже найближчим часом кількість виданих кредитів збільшиться», — заявила міністерка економіки України Юлія Свириденко.

Програма доступного іпотечного кредитування «єОселя» працює з жовтня минулого року. За цей час 948 українських родин отримали доступний кредит для придбання власного житла на загальну суму понад 1,2 млрд грн. Усі вони – представники критично важливих для держави професій: 782 військові та силовики, 85 медиків, 71 педагог і 10 науковців. Кредити цим категоріям населення надаються під 3% річних.

Планується, що цього року буде збільшений перелік категорій громадян, які зможуть отримати кредит під 7% річних на придбання власного житла. В уряді розраховують зробити цю програму такою, що діятиме постійно.

Подякувати 🎉