Facebook Pixel

Поїзд-кухня Укрзалізниці в День подяки відправиться в перший рейс до Харкова та Ізюма — фото

«Укрзалізниця» відправляє у перший рейс унікальний поїзд-кухню. Сьогодні, у День подяки — традиційне американське родинне свято — цей поїзд вирушить з Києва до Харкова та Ізюма.

Крім усього іншого, у поїзді приготують святкові страви: запечену індичку та гарбузовий пиріг. Уся приготовлена у поїзді їжа буде передана на знак подяки тим, хто своєю щоденною працею допомагає прифронтовому регіону втриматись і продовжити рух до перемоги: працівникам ДСНС, поліцейським, медикам, залізничникам. Страви з Food Train також будуть передані мешканцям міст, які потребують забезпечення їжею, волонтерами Save Ukraine.

Quote«Укрзалізниця» запустила черговий соціальний проєкт, який реалізовано разом з Фондом Говарда Баффета. Символічно, що Food Train вирушив у перший рейс у День подяки. Сьогодні ми хочемо подякувати нашим військовим та тим, хто щодня рятує цивільне населення у прифронтовій Харківщині. Це медики, поліцейські, працівники ДСНС, саме до них поїде наш поїзд та повезе святкові страви. Також хочу привітати американський народ з Днем подяки, який сьогодні наповнений ще й додатковим змістом. Ми вдячні вам і всьому демократичному світу за підтримку», — зазначив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко.

Нагадаємо, що місяць тому «Укрзалізниця» завершила створення першого у світі унікального поїзда-кухні, який здатен виробляти близько 10 000 порцій їжі на день в автономному режимі.

Quote«Так фантастично бачити інновації, які допомагають українцям. Працівники «Укрзалізниці» — це неймовірні патріоти, які ведуть свою країну через війну, допомагають усіма способами, які тільки можна собі уявити. Планую у грудні зробити заїзд на Food Train та запропонувати їжу всім українцям уздовж лінії фронту. Перемога буде, і «Укрзалізниця» зробить значний внесок», — зазначив Говард Баффет.

У складі поїзда 6 вагонів:

  • генераторний вагон (~400 кВт+власна заправна станція для автономної роботи);
  • вагон-холодильник з морозильною камерою для зберігання продуктів;
  • вагон з холодною кухнею для попередньої обробки продуктів;
  • вагон з гарячою кухнею для приготування фінальних страв;
  • вагон для персоналу поїзда з душем і пральною машиною;
  • багажний вагон на 27 тисяч літрів води з фільтраційною та насосною станціями.

Food Train може автономно працювати 5-7 днів, а обладнання поїзда дозволяє готувати повноцінні страви: супи, каші, салати, мʼясо тощо. Спеціальні термобокси, встановлені всередині поїзда, дозволяють легко транспортувати вже готові порційні контейнери з їжею від поїзда-кухні до кінцевого споживача.

Побудова та функціонування поїзда повністю фінансуються Фондом Говарда Баффета (The Howard G. Buffett Foundation). Сам Говард Баффет є регулярним пасажиром «Укрзалізниці». Він подорожував Харківщиною, Донеччиною, Миколаївщиною та Херсонщиною під час війни та підтримує низку інших залізничних проєктів, зокрема «Залізну зміну».

Подякувати 🎉
Фотогалерея
Поїзд-кухня Укрзалізниці в День подяки відправиться в перший рейс до Харкова та Ізюма

Поїзд-кухня Укрзалізниці в День подяки відправиться в перший рейс до Харкова та Ізюма

Поїзд-кухня Укрзалізниці в День подяки відправиться в перший рейс до Харкова та Ізюма

Поїзд-кухня Укрзалізниці в День подяки відправиться в перший рейс до Харкова та Ізюма

Поїзд-кухня Укрзалізниці в День подяки відправиться в перший рейс до Харкова та Ізюма

Поїзд-кухня Укрзалізниці в День подяки відправиться в перший рейс до Харкова та Ізюма

Поїзд-кухня Укрзалізниці в День подяки відправиться в перший рейс до Харкова та Ізюма Thumb Поїзд-кухня Укрзалізниці в День подяки відправиться в перший рейс до Харкова та Ізюма Thumb Поїзд-кухня Укрзалізниці в День подяки відправиться в перший рейс до Харкова та Ізюма Thumb