«Укрзалізниця» відправляє у перший рейс унікальний поїзд-кухню. Сьогодні, у День подяки — традиційне американське родинне свято — цей поїзд вирушить з Києва до Харкова та Ізюма.

Крім усього іншого, у поїзді приготують святкові страви: запечену індичку та гарбузовий пиріг. Уся приготовлена у поїзді їжа буде передана на знак подяки тим, хто своєю щоденною працею допомагає прифронтовому регіону втриматись і продовжити рух до перемоги: працівникам ДСНС, поліцейським, медикам, залізничникам. Страви з Food Train також будуть передані мешканцям міст, які потребують забезпечення їжею, волонтерами Save Ukraine.
«Укрзалізниця» запустила черговий соціальний проєкт, який реалізовано разом з Фондом Говарда Баффета. Символічно, що Food Train вирушив у перший рейс у День подяки. Сьогодні ми хочемо подякувати нашим військовим та тим, хто щодня рятує цивільне населення у прифронтовій Харківщині. Це медики, поліцейські, працівники ДСНС, саме до них поїде наш поїзд та повезе святкові страви. Також хочу привітати американський народ з Днем подяки, який сьогодні наповнений ще й додатковим змістом. Ми вдячні вам і всьому демократичному світу за підтримку», — зазначив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко.
Нагадаємо, що місяць тому «Укрзалізниця» завершила створення першого у світі унікального поїзда-кухні, який здатен виробляти близько 10 000 порцій їжі на день в автономному режимі.
«Так фантастично бачити інновації, які допомагають українцям. Працівники «Укрзалізниці» — це неймовірні патріоти, які ведуть свою країну через війну, допомагають усіма способами, які тільки можна собі уявити. Планую у грудні зробити заїзд на Food Train та запропонувати їжу всім українцям уздовж лінії фронту. Перемога буде, і «Укрзалізниця» зробить значний внесок», — зазначив Говард Баффет.
У складі поїзда 6 вагонів:
- генераторний вагон (~400 кВт+власна заправна станція для автономної роботи);
- вагон-холодильник з морозильною камерою для зберігання продуктів;
- вагон з холодною кухнею для попередньої обробки продуктів;
- вагон з гарячою кухнею для приготування фінальних страв;
- вагон для персоналу поїзда з душем і пральною машиною;
- багажний вагон на 27 тисяч літрів води з фільтраційною та насосною станціями.
Food Train може автономно працювати 5-7 днів, а обладнання поїзда дозволяє готувати повноцінні страви: супи, каші, салати, мʼясо тощо. Спеціальні термобокси, встановлені всередині поїзда, дозволяють легко транспортувати вже готові порційні контейнери з їжею від поїзда-кухні до кінцевого споживача.

Побудова та функціонування поїзда повністю фінансуються Фондом Говарда Баффета (The Howard G. Buffett Foundation). Сам Говард Баффет є регулярним пасажиром «Укрзалізниці». Він подорожував Харківщиною, Донеччиною, Миколаївщиною та Херсонщиною під час війни та підтримує низку інших залізничних проєктів, зокрема «Залізну зміну».
Головне від The Page
Дякуємо, що підписалися на The Page.
Буде гаряче!
Раз на тиждень ми будемо відправляти вам найцікавіші редакційні матеріали.
Я погоджуюсь з політикою конфіденційності
Фотогалерея

Поїзд-кухня Укрзалізниці в День подяки відправиться в перший рейс до Харкова та Ізюма

Поїзд-кухня Укрзалізниці в День подяки відправиться в перший рейс до Харкова та Ізюма

Поїзд-кухня Укрзалізниці в День подяки відправиться в перший рейс до Харкова та Ізюма


