Facebook Pixel

Попри сотню оригінальних українських рецептів виробники віддають перевагу віскі

Засновник компанії «Контапел» Роман Пелех поскаржився The Page на відсутність як такого ринку українських алкогольних напоїв.

Сам він є єдиним виробником контабасу. Цей напій з’явився в Україні в XVI-XVIII століттях. Знайдені оригінальні рецепти, але вітчизняні виробники щоразу намагаються винайти колесо.

Quote«Відкрийте збірку Клиновецької, там під 100 напоїв. 100 оригінальних рецептів! Беріть, будь ласка, і робить. Ні, ми будемо робити український віскі. Кому у світі потрібен український віскі?» — дивується Роман Пелех.

Сам він знайшов контабас та його рецепт випадково під час ремонту будинку під продаж. Зараз Роман поставив собі на мету зробити контабас не менш відомим, ніж текіла.

«Є очевидна ніша — українські національні напої. У нас на барі мають робитися українські страви і подаватися українські напої. Але у нас у ресторані української кухні першим рядком в меню стоїть Хеннессі. І я їх розумію, бо нема що купувати. Чомусь людям нецікаво робити українське, не розумію, чому», — говорить підприємець.

Виробляти контабас — справа нелегка, існує багато нюансів та бюрократії. Але, як зізнається Пелех, він би себе не поважав, якби кинув виробництво за першої проблеми.

Подякувати 🎉