Facebook Pixel

Мінцифри визначило переможців Drone Hackathon «Anti-Shahеd». Вони отримають по $1 млн

Мінцифри визначило переможців Drone Hackathon «Anti-Shahеd». Вони отримають по $1 мільйону

Мінцифри визначило переможців Drone Hackathon «Anti-Shahеd». Вони отримають по $1 мільйону

Результати Drone Hackathon «Anti-Shahеd»: три українські виробники отримають по $1 млн на реалізацію розробок проти ворожих БпЛА. Про це повідомляє пресслужба Мінцифри.

24 – 25 червня 2023 року відбувся другий щорічний Drone Hackathon «Anti-Shahеd». Під час заходу 50 команд презентували проєкти для представників Сил безпеки та оборони України. Drone Hackathon «Anti-Shahеd» об’єднав розробників, інженерів, кіберфахівців та ентузіастів, які створюють передові системи й технології для виявлення, відстеження та знищення ворожих дронів. Оцінювали проєкти фахівці різних родів і видів військ, військових структур і цифрових технологій.

За результатами оцінок обрали трьох переможців, які презентували найдієвіші та найефективніші проєкти мисливців на шахедів. Кожен із них отримає по $1 млн для реалізації та масштабування технологічних розробок, які допоможуть боротися з ворожими «шахедами».

Quote«Зараз критично важливо створити альтернативні системи протидії іранським «шахедам». Маємо круті кейси з Армією дронів, коли постачали на передову не лише іноземні дрони, а й БпЛА вітчизняного виробництва. Аналогічне потрібно реалізувати з розвитком систем захисту українського неба», — зазначив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

З переможцями Drone Hackathon «Anti-Shahеd» укладуть контракти на $1 млн. Кошти підуть на якнайшвидшу реалізацію розробок, що знищуватимуть ворожі дрони в українському небі. Нові технології допоможуть боротися з іранськими «шахедами», щоб не витрачати потужні ресурси сил ППО.

Фактично щоденно українська інфраструктура зазнає атак іранських дронів. Тільки в травні по Україні запущено щонайменше 400 «шахедів». Загалом із вересня минулого року по Україні запустили не менш як 1200 ударних безпілотників. Уперше росіяни використали іранські дрони-камікадзе для атак на українські міста восени минулого року. Протягом року окупанти запускають їх десятками, заощаджуючи резерви ракет. Також ворог вдається до комбінованих атак, щоб максимально виснажити українську протиповітряну оборону.

За наявною інформацією, на території росії активно будують заводи з виробництва БпЛА, тому відсоток нових атак дронів по Україні збільшуватиметься. Саме тому нам критично важливо створити альтернативи систем протидії іранським «шахедам».

Quote«З кожною атакою противник аналізує свої помилки та постійно працює над зміною тактики. Тому перше, що необхідно впровадити максимально швидко, — системи виявлення ворожих дронів і, звісно, їхнього оперативного знищення», — зазначив командувач повітряного командування «Центр» генерал-лейтенант Анатолій Кривоножко.
Подякувати 🎉