Facebook Pixel

П'ятирічна тяжба. Ощадбанк виграв у російського Сбербанку боротьбу за торгову марку

Верховний суд України завершив розгляд справи Ощадбанку проти дочки «Сбербанку Росії» — Сбербанку, заборонивши останньому використовувати торгову марку «Сбербанк» в Україні.

Про це повідомили в пресслужбі Ощадбанку.

Quote«Справа перебувала на розгляді судів першої та апеляційної інстанцій понад п'ять років і налічує тридцять томів матеріалів. Тривалість розгляду справи зумовлена активним протистоянням АТ «Сбербанк», якій зараз зобов'язаний припинити незаконне використання цієї торгової марки в Україні», — йдеться в повідомленні.

В Ощадбанку також заявили, що судове рішення не вплине на права та обов'язки клієнтів українського банку-опонента, зазначивши, що рішення суду дає можливість фінустанові надійно захистити права та інтереси своїх клієнтів.

Контекст. В основній суперечці Ощадбанк наполягав на незаконності перейменування української «дочки» «Сбербанку Росії» на Сбербанк і заявив про порушення прав інтелектуальної власності ще в січні 2016 року. Через рік Господарський суд Києва визнав недійсними десять торгових марок української дочки російського Сбербанку та заборонив їхнє використання. Після цього останній подав зустрічний позов, але рік тому Ощадбанк виграв цю справу, а Сбербанк подав апеляцію, яку знову виграла українська фінустанова.

Подякувати 🎉