Facebook Pixel

На Дніпропетровщині Ощадбанк продає за борги Мотронівський ГЗК Фірташа за 666 млн грн

Державний Ощадбанк 25 червня спробує продати борги ТОВ «Мотронівський ГЗК» Group DF Дмитра Фірташа. Стартова вартість – 666,4 млн грн.

Про це пише «Prozorro.Продажі».

Що отримає покупець ТОВ «Мотронівський ГЗК» Group DF Дмитра Фірташа

До лоту входять договори застави поруки та іпотеки та права вимоги до позичальника за кредитним договором. Також покупець отримає збагачувальну фабрику «Південна» площею 4623,20 кв. м, а також 77 одиниць обладнання. Плюс до цього – 43 одиниці спеціальної техніки та обладнання для фільтрації палива і виготовлення бетоносумішей.

Що відомо про Мотронівський ГЗК

«Мотронівський гірничо-збагачувальний комбінат» займається виробництвом цирконієвого, рутилового та ільменітового концентратів. Власником є Group DF Дмитра Фірташа. Комбінат розташований у Вільногірську Дніпропетровської області.

Group DF досі продовжує будівництво комбінату. За оцінками компанії, комбінат зможе виробляти концентрату ільменіту близько 120 тис. тонн, цирконієвого – 14 тис. тонн, рутилового – 20 тис. тонн. Сировина буде добуватися з Мотронівсько-Аннівської ділянки Малишевського родовища. Наразі підприємство обслуговує 838 осіб.

Нагадаємо, що Межиріченський ГЗК видобув у 2023 році 307 тис. куб. м ільменітової руди. Це на 83% менше, ніж 2022 року.

Подякувати 🎉