Facebook Pixel

Оперативна інформація щодо підтоплень унаслідок підриву окупантами Каховської ГЕС

Оперативна інформація щодо підтоплень внаслідок підриву окупантами Каховської ГЕС

Оперативна інформація щодо підтоплень внаслідок підриву окупантами Каховської ГЕС

Станом на ранок 13 червня 2023 року рівень води в Дніпрі на позначці «Херсон» знизився на 3 м і становить 2,6 м. Щогодини рівень води знижується на 1 — 5 см. Про це повідомляє Міндовкілля.

За розрахунками Українського гідрометеорологічного інституту на основі супутникових знімків, станом на 11 червня на Херсонщині затоплено 309 кв. км.

У районі Нікополя втрачено зв’язок із датчиками вимірювання. Тому точні дані про подальше зниження рівня поки що відсутні. Зараз фахівці шукають можливі шляхи визначення рівня та об'єму води Каховського водосховища.

У районі природного парку «Нижньодніпровський» вода поступово сходить.

Окрім того, триває обміління акваторії в нацпарках «Великий Луг» і «Кам'янська Січ».

Таке обміління загрожує повним зникненням водно-болотного угіддя «Архіпелаг Великі та Малі Кучугури».

За інформацією очільника Херсонської ОВА Олександра Прокудіна, на правобережжі підтопленими залишаються 3 600 будинків у 31 населеному пункті. Протягом минулого дня вода відійшла від 200 осель.

Quote«На жаль, маємо загиблих. Учора в Херсоні виявили тіла 2 потопельників — невідомої жінки та п'ятдесятирічного чоловіка. Зараз відомо про 10 загиблих через підрив Каховської ГЕС, ще 20 отримали поранення. Безвісти зниклими вважаються 42 людини», — заявив Олександр Прокудін.

У рятувальної операції зараз беруть участь 1 660 осіб і понад 213 одиниць техніки. З підтоплених міст, селищ і сіл уже вдалося врятувати 2 757 людей, з-поміж них 263 дитини та 77 маломобільних осіб.

Quote«На лівому березі ситуація й надалі залишається надзвичайно критичною — там під водою 17 населених пунктів, і в жодному з них росія не поспішає рятувати людей, котрі через них опинилися в смертельній небезпеці. А ми робимо все можливо, аби врятувати наших людей звідти. Нині з лівобережжя вдалося вивезти 133 людини», — додав очільник Херсонської ОВА.
Подякувати 🎉