Facebook Pixel

Оперативна інформація щодо російського вторгнення на ранок 12 червня 2023 року – Генштаб ЗСУ

Оперативна інформація щодо російського вторгнення на ранок 12 червня 2023 року – Генштаб ЗСУ

Оперативна інформація щодо російського вторгнення на ранок 12 червня 2023 року – Генштаб ЗСУ

Розпочалася чотириста сімдесят четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України.

Ракетні удари по Україні 11 червня 2023 року

Минулої доби ворог завдав 1 ракетного та 36 авіаційних ударів, здійснив 38 обстрілів із реактивних систем залпового вогню позицій наших військ і населених пунктів.

Ймовірність ракетних і авіаційних ударів по всій території України й надалі залишається високою.

Що обстріляла армія рф 11 червня 2023 року

Противник зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, тривають важкі бої. Протягом минулої доби відбулося 25 бойових зіткнень.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник завдав авіаційних ударів по населених пунктах Білопілля Сумської області та Колонтаїв — Харківської. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Середина-Буда, Фотовиж, Білопілля, Олександрівка Сумської області, а також Івашки, Ветеринарне, Стрілеча, Тернова, Стариця, Гатище, Вовчанськ, Кругле, Бударки, Бузове, Чугунівка та Амбарне на Харківщині.

На Куп’янському напрямку противник завдав авіаудару в районі Берестового. Артилерійських і мінометних обстрілів зазнали Кам’янка, Фиголівка, Дворічна, Западне, Кислівка, Табаївка й Берестове Харківської області та Новоселівське на Луганщині.

На Лиманському напрямку протягом минулої доби противник без успіху вів наступальні дії в районі Білогорівки. Завдав авіаційних ударів по населених пунктах Невське Луганської, а також Іванівка, Торське та Серебрянка Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали Невське, Новоселівське та Білогорівка на Луганщині, Ямполівка, Торське, Верхньокам’янське та Спірне Донецької області.

На Бахмутському напрямку противник здійснив спробу покращити тактичне становище, вів наступальні дії в напрямках Іванівського та Білої Гори, успіху не мав. Завдав авіаційних ударів у районі Торецька. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали райони населених пунктів Роздолівка, Васюківка, Оріхово-Василівка, Іванівське, Біла Гора, Дружба, Торецьк, Залізне та Північне Донецької області.

На Авдіївському напрямку ворог проводив наступальні дії в напрямку Авдіївки, успіху не мав. Завдав авіаційних ударів біля Авдіївки та Невельського. Здійснив артилерійські обстріли районів населених пунктів Орлівка, Авдіївка, Сєверне, Первомайське, Карлівка та Невельське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку наші захисники відбили всі ворожі атаки в районі міста Мар’їнка. Водночас ворог обстріляв з артилерії Красногорівку, Гостре, Георгіївку, Мар’їнку, Побєду та Новомихайлівку Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог завдав авіаударів у районі Золотої Ниви, Благодатного, Великої Новосілки та Нескучного Донецької області. Обстріляв Водяне та Вугледар.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник обороняється. Завдав авіаційних ударів у районі Новоберислава та Козацького Херсонської області. Здійснив артилерійські обстріли населених пунктів Времівка, Новосілка, Зелене Поле, Новопіль Донецької області; Ольгівське, Малинівка, Гуляйполе, Залізничне, Гуляйпільське, Білогір’я, Малі Щербаки, Степове, Кам'янське Запорізької області; міста Херсона, а також Очакова на Миколаївщині.

Упродовж останнього тижня на Бахмутському напрямку російські загарбники зазнають значних втрат. Так, лише до військового шпиталю в районі населеного пункту Персіанівка Ростовської області щоденно прибувають понад 50 окупантів із важкими пораненнями. Шпиталь переповнений, а через брак достатньої кількості медперсоналу має великі показники смертності з-поміж важкопоранених.

ЗСУ завдають удари агресору

Авіація Сил оборони минулої доби завдала 6 ударів по районах зосередження особового складу противника.

Водночас підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 2 пункти управління, 2 артилерійські підрозділи на вогневих позиціях і радіолокаційну станцію ворога.

The Page в інтервʼю з Оксаною Маркаровою писав, як Україна отримує збройну та інше допомогу від США та чи вистачить безпекової допомоги для Києва до кінця вересня 2023 року.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉