Facebook Pixel

Німецькі компанії будують в Маріуполі для росії

Німецькі компанії допомагають росії будувати в Маріуполі. По всьому місту зараз зводять будівельні майданчики та багатоквартирні будинки. Про це пише Tagesschau з посиланням на дані дослідження Monitor.

Quote«Реконструкція відіграє центральну роль у російській пропагандистській війні. Коли на зруйнованих будівлях Маріуполя підняли російський прапор, почалося будівництво «нового» Маріуполя, побудоване від імені кремля», – пише німецьке видання.

Які німецькі компанії допомагають росії будувати в Маріуполі

Knauf засуджує агресію – і будує для міноборони росії

Репортери ARD Monitor повідомляють, що у річних звітах, на сайтах компаній, у світлинах і відео присутні численні докази того, що німецькі компанії відіграють важливу роль у відбудові Маріуполя.

Quote«Це важкі машини або вікна, на яких можна знайти логотипи кількох німецьких виробників. І знову і знову на гіпсових пакетах: назва Knauf», – пише Tagesschau.

Knauf – це німецьке сімейне підприємство з провінції Франконія, світовий лідер у виробництві штукатурки. Компанія вже довго веде бізнес у росії. В листопаді 2023-го Knauf внесена до Реєстру міжнародних спонсорів війни.

Knauf визнає, що в російському бізнесі компанії досі працевлаштовані 4 тис. людей, а продажі сягають мільярдів рублів.

У заяві про свій російський бізнес Knauf пише, що засуджує російську агресію проти України та дотримується всіх санкцій ЄС проти росії. Компанія виробляє у рф «виключно для російського ринку».

Офіційний дилер Knauf публічно афішує, що на замовлення Міноборони рф збудував житловий будинок з власних матеріалів.

Quote«росія отримує вигоду. Навіть якщо на будівельні матеріали не поширюються санкції ЄС, компанії не повинні мати військовий зв'язок з тим, що вони постачають, і це не обов’язково має бути акт війни», – каже експерт із санкційного права Віктор Вінклер.

WKB Systems GmbH також будує в Маріуполі

Інша компанія, яка може допомагати рф будувати в Маріуполі – WKB Systems GmbH.

Основним акціонером компанії є російський олігарх Віктор Бударін. Він використовував свою німецьку компанію як постачальника для будівельної галузі в росії. Бударін досі не потрапив під санкції Заходу проти рф.

WKB Systems GmbH кілька років постачала цілі системи для заводів з виробництва газобетонних блоків російській компанії Бударіна, свідчать дані Monitor.

Quote«Багато будівельних підрядників не підпадають під санкції. З юридичної точки зору є дуже вагома причина накласти санкції на Бударіна, а саме за те, що він робить багато для зміцнення російської економіки. І Німеччина тут сильно залучена», – каже експерт із санкційного права Віктор Вінклер.
Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉