Facebook Pixel

Припинили нарахування пенсії: чому це сталося та як відновити виплати

До другої половини березня пенсіонери серед внутрішньо переміщених осіб (ВПО) були зобов'язані пройти процедуру ідентифікації. Тим, хто не виконав цю вимогу до кінця місяця, у квітні було припинено автоматичне нарахування пенсії. Про це пише Пенсійний фонд України (ПФУ).

З початку квітня припинено виплату пенсій внутрішньо переміщеним особам (ВПО), які не пройшли процедуру ідентифікації. Це рішення підтверджується Постановою Уряду від 27 грудня 2023 року №1384 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 5 листопада 2014 року №637 та від 8 серпня 2023 року №837».

Особи, які набули статусу внутрішньо переміщених осіб (ВПО) до 24 лютого 2022 року, зобов'язані регулярно проходити процедуру фізичної ідентифікації в АТ «Ощадбанк». У період дії карантинних заходів, починаючи з 12 лютого 2020 року, цю процедуру було тимчасово припинено. Однак з 1 липня 2023 року, після скасування карантину, цю процедуру було відновлено.

Кошти людей пенсійного віку, які не пройшли ідентифікацію, зберігатимуться на їхньому розрахунковому рахунку доти, доки вони не пройдуть необхідну процедуру та не підтвердять свою особу.Після цього – пенсію перерахують на рахунок пенсіонера з місяця, у якому припинилось фінансування виплати.

Подякувати 🎉