Facebook Pixel

Банки вдвічі збільшили ліміти продажу валюти: як придбати валюту

Національний банк України пом'якшив обмеження продажу безготівкової валюти для громадян. Від 29 серпня ліміти продажу іноземної валюти збільшено вдвічі. Про це інформує пресслужба НБУ.

Які зміни щодо обміну валюти запровадив Нацбанк?

  • Купувати безготівкову іноземну валюту тепер можна з лімітом 200 тис. грн в еквіваленті;
  • НБУ дозволив купувати валюту в межах щомісячного ліміту в розмірі 50 тис. грн в еквіваленті в одному банку;
  • Придбати валюту можна без підтвердження підстав чи зобов’язань для такої операції.

Від 29 серпня купити валюту в безготівковому вигляді можна щонайменше в трьох банках — monobank, ПриватБанку, Sense Bank. Про це повідомили представники установ. Придбати валюту можна в застосунках банків.

Як придбати валюту в ПриватБанку?

Quote«ПриватБанк відновлює безготівковий продаж валюти прозоро та в рамках етичних норм, щоб не створювати тиску на золотовалютні резерви України та потенційного навантаження на ринок через різницю курсів», — йдеться в повідомленні банку.

Придбати її можна в застосунку Приват24.

Як придбати валюту в Sense Bank?

Quote«Клієнт може відкрити в мобільному додатку депозит «Прибутковий» з дохідністю від 2,50% до 4% в доларах та від 1,25% до 2,75% в євро шляхом списання коштів з гривневого рахунку за актуальним курсом продажу онлайн», — інформує банк.

Мінімальна сума для відкриття вкладу — 200 $/євро. Дострокове розірвання не передбачається.

Відповідні операції здійснюватимуться за курсом, установленим банком, у межах щомісячного ліміту в розмірі 50 тис. грн в еквіваленті.

Як придбати валюту в monobank?

Співзасновник monobank Олег Гороховський повідомив, що клієнти банку зможуть скористатися функцією обміну валют з 29 серпня. Спочатку послуга мала бути запущена протягом дня, але в підсумку її запустили ще вночі.

Подякувати 🎉