Facebook Pixel

НАЗК внесло виробника Geely до переліку міжнародних спонсорів війни

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло до переліку міжнародних спонсорів війни автомобільну компанію Zhejiang Geely Holding Group Co., яка володіє кількома брендами, включно з Geely Auto, Lynk & Co, Zeekr, Volvo Cars, Polestar, Lotus, London Electric Vehicle Company, Farizon Auto, CAOCAO Mobility.

Про це пише пресслужба НАЗК.

За що власники Geely потрапили до реєстру спонсорів війни

На думку НАЗК, китайська компанія Geely далі сплачує податки до бюджету росії, активно підтримує її економіку й, відповідно, спонсорує агресію проти України. Компанія й надалі представляє та продає нові моделі авто своєї марки у рф. Станом на травень 2023 року мережа офіційних дилерів Geely представлена у 89 російських містах і налічує 157 дилерських центрів.

Так, продажі автомобілів під маркою Geely в росії за перші три місяці 2023 року зросли більш як удвічі проти минулого року — з 5 543 одиниць до 12 673 одиниць. А виручка Geely Auto Group за 2022 рік становила понад $20 млрд. Жодних спроб засудити війну росії проти України від керівництва компанії не було.

Що відомо про власників Geely

Нагадаємо, що Geely Auto Group є провідним виробником автомобілів, який базується в Ханчжоу, Китай і був заснований у 1997 році як дочірня компанія Zhejiang Geely Holding Group. Група керує кількома провідними брендами, включно з Geely Auto, Lynk & Co, Proton Cars і Geometry.

У групі працюють понад 50 тис. співробітників, вона управляє 12 заводами, п'ятьма глобальними науково-дослідними центрами в Ханчжоу, Нінбо, Гетеборзі, Ковентрі та Франкфурті. Група також управляє двома глобальними студіями дизайну в Шанхаї та Гетеборзі з понад 1 тис. співробітників. Geely Automobile Holdings, дочірня компанія, що володіє брендами Geely Auto, Geometry та 50% брендів Lynk & Co, зареєстрована на фондовій біржі Гонконгу з 2005 року. Концерн Zhejiang Geely Holding Group Co випускає 1,95 млн авто на рік.

Подякувати 🎉