Facebook Pixel
IT

Tesla отримала тисячі скарг на роботу автопілота

Інсайдери Tesla злили понад 100 ГБ даних, які містять скарги на автопілот автомобілей компанії. Про це повідомляє німецька газета Handelsblatt.

Серед понад 23 тис. внутрішніх файлів Tesla, Handelsblatt знайшла:

  • понад 2400 скарг на необгрунтоване збільшення швидкості автопілота;
  • понад 1500 скарг на проблеми з функцією гальмування, серед яких 139 випадків ненавмисного екстреного гальмування та 383 повідомлення про зупинки в результаті помилкових попереджень про зіткнення;
  • 1000 повідомлень про аварію;
  • 3000 запитів до системи підтримки водія, де клієнти висловили занепокоєння щодо безпеки.


Клієнти зі США та Європи розповіли, що Tesla не надто зацікавлена в допомозі з їхніми проблемами, і більше того, намагалася приховати ці скарги.

Окрім детальної інформації про тисячі скарг щодо безпеки, файли, як повідомляється, містили інструкції для працівників щодо того, як спілкуватися з клієнтами. Їм вказано не копіювати та не вставляти звіти про інциденти в електронну пошту чи текстові повідомлення, а спілкаватися з клієнтами тільки усно. Клієнти також повідомили, що співробітники Tesla уникали письмового спілкування.

Німецька газета підтвердила автентичність даних в Інституті безпечних інформаційних технологій Фраунгофера, який не знайшов доказів підробки чи фальсифікації у файлах. Як повідомляє видання, Tesla намагалася заборонити виданню використовувати ці дані у своїх звітах і навіть погрожувала судовим позовом.

Подякувати 🎉