Facebook Pixel

Верховна Рада призначила головою Рахункової палати Ольгу Піщанську

Верховна Рада України призначила Ольгу Піщанську головою Рахункової палати. До цього вона обіймала посаду голови АМКУ. Її називають наближеною до оточення Володимира Зеленського.

Про це пише нардеп Ярослав Железняк.

За Піщанську віддали голоси 252 народних обранці.

Що відомо про нову голову Рахункової палати Ольгу Піщанську

Ольга Піщанська керувала Антимонопольним комітетом з 2020 по 2023 рік. До цього вона обіймала посаду першого заступника голови АМКУ – державного уповноваженого.

Родом Піщанська з Кривого Рогу. З липня 1997 по квітень 1999 року працювала інженером-оператором персонального комп'ютера МПП «Техпроцес». З травня 1999 по березень 2004 року — інженер проєктно-конструкторського бюро, далі — інженер I категорії Криворізького державного гірничо-металургійного комбінату «Криворіжсталь».

З березня 2004 року по грудень 2015 року працює на ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» у різних структурних підрозділах на посадах: начальника відділу зовнішнього проєктування; менеджера з закупівлі послуг і менеджера з забезпечення стратегічних та інвестиційних проєктів.

З січня по квітень 2016 року — начальник відділу закупівель механічних матеріально-технічних ресурсів ТОВ «МЕТІНВЕСТ ХОЛДИНГ». З грудня 2016 по серпень 2019 року — директор ТОВ «Закупівельні рішення». З листопада 2017 по серпень 2019 року — комерційний директор ТОВ «СТЕМ Інжиніринг».

Піщанську називають наближеною до родини Зеленського. У листопаді 2021 року видання Bihus.info повідомляло, що за 2,5 року президентства Володимира Зеленського близько 30 пов'язаних зі студією «Квартал 95» або сім'єю президента людей отримали посади у державному секторі. Зокрема, до АМКУ прийшла Ольга Піщанська, сестра якої Світлана керує компанією, на яку записано віллу родини Зеленських в Італії. Також Світлана перерахувала Зеленському під час передвиборчої кампанії 300 тисяч гривень.

Піщанську звинувачували й у тому, що вона будувала свій кар'єрний шлях на малій батьківщині президента у Кривому Розі. Але вона відкидала звинувачення у кумівстві: «У мене освіта. У мене, окрім сестри Світлани Піщанської, ще досвід співпраці з людьми, з фахівцями з різних сфер. Тому мене треба оцінювати з усіх боків, а не лише з боку родичів».

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉