Facebook Pixel

Мінкульт закликає знести «храм-МАФ» біля Історичного музею в Києві

«Храм-МАФ« біля Десятинної церкви має бути демонтовано – це позиція Міністерства культури, заявив міністр культури Олександр Ткаченко в четвер, 12 січня.

За його словами, будівля каплиці, так звана церква Десятинного Храму Пресвятої Богородиці, яка незаконно розташована на території Національного музею історії України, є самочинним будівництвом і споруджена релігійною громадою УПЦ МП.

334324-big.jpg
Quote«Самовільне захоплення ділянки почалося 2008 року. Спочатку споруда мала вигляд трьох кіосків. У 2012 році за часів Януковича почалося «узаконення» незаконного будівництва. Жодних дозволів на будівництво, як і на використання земельної ділянки, зазначена релігійна організація ніколи не отримувала», — написав Ткаченко в соцмережах.

З 2020 року триває суд за позовом Національного музею історії України, у якому вимагається знести самочинний об’єкт для «усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою».

Quote«МКІП залучено до справи як третя сторона та сприяє цьому процесу. Наступне судове засідання призначено вже на 18 січня 2023 року, отже, є обґрунтоване сподівання, що невдовзі спір таки буде розв'язано в законний спосіб», — зазначив Ткаченко.
Фото: hromadske

Фото: hromadske

Нагадаємо: 5 січня 2023 року держава повернула у власність Успенський собор і Трапезну церкву Києво-Печерської Лаври, які перебували в оренді УПЦ московського патріархату.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉