Facebook Pixel

Бог послав: СБУ виявила у Харківській єпархії УПЦ (МП) російські сухпайки, сотні тисяч готівки та прокремлівську літературу

У суботу, 10 грудня, Служба безпеки України завершила контррозвідувальні (безпекові) заходи на об’єктах Української православної церкви (московського патріархату) у Харківській області.

Як повідомляє СБУ, на території єпархії виявлено бібліотеки з прокремлівською літературою, матеріали, що вихваляють країну-агресора, а також велику кількість готівки у різній валюті, включно з російськими рублями.

В одній з церков зберігались сухпайки російських окупаційних угруповань. Там же викрили монаха з паспортом рф. Правоохоронці перевіряють його причетність до розвідувально-підривної діяльності спецслужб країни-агресора.

Всі вилучені матеріали направлено на експертизу для вжиття подальших процесуальних дій.

Безпекові заходи проводили співробітники СБУ Харківської області спільно з Національною гвардією та Держприкордонслужбою.

Як повідомлялося, в суботу, 10 грудня, Служба безпеки України прийшла з обшуками у харківські храми Української православної церкви (московського патріархату). Як повідомив прес-офіцер УСБУ в Харківській області Владислав Абдула, на території кількох храмів люди з розпізнавальними знаками СБУ проводили контррозвідувальні (безпекові) заходи.

Нагадаємо, 9 грудня СБУ завершила безпекові заходи на обʼєктах УПЦ (МП) у Київській та Херсонській областях.

У результаті на території Пустинно-Миколаївського скита, який знаходиться у Чорнобильській зоні, було виявлено 16 підозрілих осіб. Серед них — чоловіки спортивної статури.

Вони перебували на обʼєкті незаконно, оскільки цивільні особи не мають права знаходитися у зоні відчуження, через яку рашисти намагалися прорватися на Київ у лютому-березні цього року.

У приміщеннях Херсонської єпархії було знайдено рушницю без відповідних дозвільних документів, прапор і золотий герб росії.

Спецслужба також взяла на опрацювання інформацію щодо декількох священнослужителів, які ймовірно, контактують з громадянами рф і рб.

Крім того, правоохоронці виявили пропагандистські матеріали, де прославляється росія.

Контекст. Останнім часом СБУ все частіше приходить з обшуками в церкви, монастирі та єпархії УПЦ МП. Зокрема, нещодавно пройшли обшуки в Києво-Печерській лаврі, в керівництва Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ (МП), єпархіях Тернопільщини, Прикарпаття та ін. Співробітники спецслужби знаходять проросійську літературу, а інколи навіть російське громадянство в представників церкви.

Подякувати 🎉