Facebook Pixel

Міністерство фінансів хоче отримати від США $16,3 млрд у 2023-2024 рр.: Марченко

Міністерство фінансів України сподівається на отримання у 2023 році від США $3,3 млрд для покриття дефіциту українського держбюджету. Також держорган хоче отримати $12-14 млрд у 2024 році.

Про це повідомив міністр фінансів Сергій Марченко, пише Інтерфакс-Україна.

Під час зустрічі Європейської Бізнес Асоціації «EBA Global Outlook: Нова економіка України» в Києві у понеділок він зазначив, що у 2024 році Мінфін хотів би отримати від США на фінансування держбюджету на рівні цього року.

Quote«Не менше, ніж цього року: десь від $12 млрд до $14 млрд. Це те, що ми розробляємо», — сказав міністр.

Марченко зазначив, що у цьому питанні зберігається багато невизначеності.

Quote«Сподіваємося, що як і 2023 року, так і 2024 року США будуть разом із нами», — підсумував Марченко, виступаючи перед асоціацією.

Він знову зазначив, що видатки держбюджету-2024 будуть не нижчими, ніж цього року, зокрема на оборону, а отже і зовнішнє фінансування необхідне на рівні, не нижчому за цей рік — $42 млрд.

Глава Мінфіну нагадав, що, крім США, йдеться про допомогу з боку ЄС, МВФ, а також окремих країн — Японії, Канади, Великої Британії, можливо, Норвегії.

Quote«Усе це дає нам право сказати, що потенційно ми можемо профінансувати бюджет наступного року», — констатував Марченко.

Інтерфакс-Україна зазначає, що цього року США надали Україні гранти на $8,5 млрд, тоді як минулого року — $12 млрд. Загальне фінансування держбюджету цього року становило на 5 вересня $29,7 млрд порівняно з $32,1 млрд за весь минулий рік.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉