Facebook Pixel

Як навчатимуться діти під час війни. Десятки тисяч учнів-переселенців відновлять уроки у Львові

З 14 березня на Львівщині діти повертаються до навчання. І львівські, і десятки тисяч дітей-переселенців з усієї України, які втікають від воєнної агресії Росії.

Зокрема, усі учні львівських шкіл з 1 до 11 класу повертаються до онлайн навчання, оскільки приміщення навчальних закладів зараз використовують для поселення вимушено переміщених осіб.

Як розповів у інтерв'ю The Page мер міста Андрій Садовий, діти, які живуть у школі, можуть долучитись до навчання. Тим, хто проживають у хостелах чи львів’ян, потрібно буде зареєструватися у найближчій школі. Якщо немає відповідної техніки, школа надасть можливості.

Quote«У той час, коли чоловіки на передовій, діти мають мати майбутнє і повинні вчитися», — наголосив Садовий.

Приміщення багатьох садочків також використовується для прийому тимчасово переміщених осіб. Однак влада планужє перепланувати роботу, щоб створити резервні дитсадочки, адже місто має працювати.

За словами Садового, ці рішення тимчасові, їхня мета відновити хоч якусь освіту в умовах війни.

Quote«Наше задання — відновити освітній процес. Інакше, ніж онлайн, наразі не вийде. А через два-три тижні ми будемо бачити, як буде розвиватися ситуація. Питання стабільності якісної освіти для усіх нас важливе. Але наразі ми робимо те, що можемо», — зауважив мер.

Скільки точно дітей у Львові перебуває, наразі сказати важко. Облік дітей ведеться при реєстрації, але є і незареєстровані переселенці. Втім голова міста закликав батьків активно долучатись до навчального процесу. Як батьки, так і діти повинні проявити готовність вчитись у таких непростих умовах.

Утім, за словами Садового, ситуація найбільше залежить від поточної воєнної ситуації.

Quote«Якщо будуть загрози бомбардування, ракетні удари, – усім буде не до навчання. Але за спокійної ситуації відновлення навчання цілком можливе», — наголосив мер.
Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉