Facebook Pixel

Страта українських військовополонених: омбудсмен відреагував на злочини росіян

Страта росіянами українських військовополонених – це грубе порушення норм міжнародного гуманітарного права та Женевської конвенції про поводження з військовополоненими.

Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець у Telegram.

Quote«Російські солдати роблять вигляд, що беруть у полон, і страчують беззбройних оборонців України. Для Росії не існує законів і правил. Розстрілюючи військовополонених, країна-агресор грубо і цинічно порушує норми міжнародного гуманітарного права та Женевських конвенцій», – говорить Лубінець.

Він додав, що окупанти навмисно вбивають українських військових, не бажаючи залишати українців живими. При цьому він нагадав, що страта військовополонених — це тяжкий міжнародний злочин, за який буде суворе покарання.

Quote»Звертаю увагу світової спільноти на чергові воєнні злочини РФ і на те, що Росія, захопивши певні території, рухається далі. Для країни-агресорки не існує кордонів, де вона зупиниться. Росію зупинить лише сила, згуртованість та страх перед відповідальністю, бо безкарність провокує породження ще більшого зла», — підкреслив він.
Страта українських військовополонених: омбудсмен відреагував на злочини росіян

Страта українських військовополонених: омбудсмен відреагував на злочини росіян

Розстріл українських військових в Авдіївці

За даними прокуратури, 18 лютого в одному з Telegram-каналів опубліковано повідомлення про розстріл 6 полонених оборонців механізованої бригади ЗСУ на одній з позицій у м. Авдіївці.

Захисники були важкопоранені, не могли пересуватися самостійно та чекали на евакуацію.

Страта окупантами українських полонених у Веселому

Також виявили відеозапис з фрагментом вбивства ще 2 українських воїнів поблизу села Веселе Бахмутського району.

На записі з камери дрона видно, як під час штурму наших позицій представник ЗС РФ стріляють впритул спочатку в одного захопленого у полон військовослужбовця ЗСУ, а потім в другого.

Нагадаємо, що у процесі виходу з позиції «Зеніт», що в Авдіївці, російські військові розстріляли 6 полонених українських воїнів.

Раніше The Page повідомляв, що українське командування ухвалило рішення відійти з позиції «Зеніт» на південно-східний околиці Авдіївки на Донеччині.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉