Facebook Pixel

Результати Рамштайну: 20 країн на чолі з Литвою підписали угоду про коаліцію з розмінування України

У Брюсселі в межах Рамштайну 20 країн на чолі з Литвою уклали Протокол про наміри щодо створення коаліції з розмінування України.

Про це повідомляє литовське Міноборони.

Очолить коаліцію з розмінування Литва разом з Ісландією.

Міністр національної оборони Арвідас Анушаускас заявив, що велика кількість країн, що входять до коаліції, підтверджує її важливість.

Quote«Ми зробили перший важливий крок, але попереду нас чекає ще багато роботи. Хоча підготовка солдатів у сфері розмінування вважається задовільною, потреба у спеціальному обладнанні – критична. У межах коаліції з розмінування Литва передасть українській армії бронетранспортери і виділить EUR 1,2 млн на програму підтримки НАТО України у цій сфері», — відзначив Анушаускас.

Також у Брюсселі підписали Меморандуми про наміри щодо інших коаліцій, які підтримують Україну. Литва долучилася до коаліції з артилерії та безпілотних літальних апаратів.

Quote«У коаліції з артилерії наш перший внесок буде складатися з боєприпасів 155 мм, а у коаліції безпілотних літальних апаратів — безпілотників і протидронних систем. Крім цього, найближчим часом ми доставимо в Україну ще одну партію зимового обладнання», – додав Анушаускас.

Під час засідання Ради НАТО-Україна, що відбулося в середу в Брюсселі, він закликав союзників допомогти Україні інтегруватися в структури НАТО і модернізувати її військові можливості.

Quote«Ми можемо і повинні зберігати політичну і практичну підтримку України з боку НАТО, щоб допомогти українській армії перемогти у війні. Крім того, ми маємо домовитися про подальші кроки на шляху до членства України. Нам також потрібно швидко вивчити уроки української війни і продовжити зміцнювати наші армії і весь Альянс», — підкреслив міністр.
Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉