Facebook Pixel

Зимовий відпочинок: Таїланд, Оман, Абу-Дабі та Шрі-Ланка відкрили кордони для українців

Гірськолижні курорти вже відкрили сезон, а теплі країни чекають на туристів. Актуальними туристичними напрямками залишаються Єгипет, Домінікана та Мальдіви, також хітом цього року стала Танзанія.

Список країн, доступних для українських туристів, розширюється — крім вищезгаданих країн, їх готові приймати Оман, Таїланд, Абу-Дабі та Шрі-Ланка.

Відпочинок в Омані — 2021

Відпочинок в Омані 2021. Фото: pixabay

Відпочинок в Омані 2021. Фото: pixabay

Нещодавно кордони для українців відкрив Оман. Провести в країні дозволять лише 10 днів, проте ПЛР-тестування на коронавірус можна пройти після прибуття до країни.

Також необхідно мати медичну страховку, яка покриває витрати на лікування COVID-19.

Відпочинок в Абу-Дабі — 2021

Відпочинок в Абу-Дабі 2021. Фото: pixabay

Відпочинок в Абу-Дабі 2021. Фото: pixabay

Відкрилася для українців і столиця ОАЕ Абу-Дабі, після того як Україна потрапила до «зеленої» зони. Для відвідування Абу-Дабі обов’язково потрібен ПЛР-тест, зроблений не пізніше ніж за 96 годин до вильоту. Також доведеться пройти повторне тестування в аеропорту ОАЕ.

Відпочинок у Таїланді — 2021

Відпочинок в Таїланді 2021. Фото: pixabay

Відпочинок в Таїланді 2021. Фото: pixabay

Водночас відкрила кордони для українців і влада Таїланду. Уряд повернув безвізовий режим — відтепер громадяни України зможуть залишатися в країні до 30 днів.

Однак для відвідування Таїланду туристам потрібно отримати спеціальне свідоцтво, забронювати сертифікований готель і авіаквитки зі зворотним вильотом. Крім того, необхідно мати негативний ПЛР-тест на коронавірус, зроблений не пізніше ніж за 72 години до перетину кордону, та пройти 14-денний карантин після прибуття власним коштом.

Крім того, потрібно зробити сертифікат Fit-to-Fly (медичне свідоцтво про придатність до польотів) і страховий поліс, який покриватиме витрати на лікування та госпіталізацію в разі захворювання на COVID-19.

Відпочинок на Шрі-Ланці — 2021

Відпочинок на Шрі-Ланці. Фото: pixabay

Відпочинок на Шрі-Ланці. Фото: pixabay

Влада Шрі-Ланки планує відкрити кордони для іноземних туристів, зокрема й українських, з 26 грудня.

Для подорожі доведеться заздалегідь оформити онлайн-візу на сайті міграційної служби Шрі-Ланки. Вартість візи – $35, віза для дітей до 12 років є безоплатною.

У країні можна перебувати щонайменше 14 днів, можливе оформлення віз і для тривалішого перебування — до шести місяців.

Також доведеться показати негативний ПЛР-тест на коронавірус, зроблений не пізніше, ніж за 72 години до прибуття.

Додаткове тестування на коронавірус доведеться пройти після прибуття та поселення до готелю. Вартість тесту – $45.

У разі виявлення захворювання відпочивальники будуть відокремлені від інших для проходження карантину в тому самому готелі, який бронювали для відпочинку. Мінімальний строк проживання в одному готелі – 7 діб, у разі зміни готелю тестування доведеться пройти повторно.

Контекст. Станом на 1 грудня українці можуть відвідати 73 країни. До країн Європейського Союзу можна поїхати лише за наявності документів, які дають право на проживання на території певної держави.

Подякувати 🎉