Facebook Pixel

ЗСУ звільнили 5 населених пунктів у Донецькій області — ISW

ЗСУ звільнили 5 населених пунктів у Донецькій області — ISW

ЗСУ звільнили 5 населених пунктів у Донецькій області — ISW

Під час контрнаступальних операцій принаймні на трьох ділянках фронту 10 — 11 червня ЗСУ звільнили п'ять населених пунктів на південь від смт Велика Новосілка Донецької області. А саме: Макарівку, Нескучне, Благодатне, Сторожове та Новодарівку. Про це йдеться в щоденному звіті Інституту вивчення війни (ISW ).

Quote«Геолокаційні кадри та російські джерела показали, що українські сили звільнили кілька населених пунктів під час наземних атак на південь, південний захід і південний схід від Великої Новосілки в західній частині Донецької області», — йдеться у зведенні.

У повідомленні зазначається, що заступниця міністра оборони України Ганна Маляр сповістила про проведення наступальних операцій українськими силами в районі Бахмута.

До того ж українські сили продовжували наступ на південний захід від м. Оріхів Запорізької області й досягли там успіхів.

Quote«Українські сили візуально підтвердили наступ у західній частині Донецької області та Запорізької області, що визнали й російські джерела, але спробували применшити. У період з 10 до 11 червня українські сили досягли успіхів південніше Великої Новосілки, зокрема, звільнили Макарівку та Сторожове, Нескучне, Благодатне та Новодарівку», — зазначають аналітики ISW.

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр заявляла, що українські війська деокупували населені пункти Благодатне та Макарівку на південному заході Донецької області, також ЗСУ просунулися вперед на 300 м у районі Берхівського водосховища та до 1,5 км на півдні.

Тим часом у російському інформаційному полі намагаються применшити значення прориву українськими захисниками лінії оборони та деокупацію територій.

Так, за інформацією аналітиків, російські військкори називають прорив ЗСУ російської оборони захопленням «сірих зон». Йдеться про просування українських захисників на заході Донецької області та заході Запорізької області, що підтверджують навіть російські джерела. Вони повідомляють, що українські війська діють на територіях, які війська рф не повністю захопили до початку контрнаступу на півдні України, зауважили в інституті.

Quote«Російські джерела називають просування українських військ через російську оборону захопленням «сірих зон», щоб применшити українські здобутки та не повідомляти про прориви українських військ через оборонні лінії», – підкреслили в ISW.

The Page в інтервʼю з Оксаною Маркаровою писав про те, чи зможе Україна використовувати зброю США для ударів по території росії.

Подякувати 🎉