Facebook Pixel

Китай застосував блокчейн у боротьбі з коронавірусом

Влада Китаю в підтримці підприємств постраждалих від наслідків поширення коронавіруса частково відмовилися від архаїчних фінансів і застосувала технологію блокчейн для організації фінансових потоків.

Після китайського Нового року вже 87 підприємств отримали позики на суму понад $200 млн через транскордонну пілотну фінансову платформу блокчейн, повідомив на прес-конференції заступник директора Державної адміністрації з іноземних валют Сюань Чаннен, передає CNBC.

Сюань зазначив, що з тих пір, як провінція Хубей приєдналася до платформи в січні, розташовані в ній іноземні компанії збільшили ефективність в організації фінансування експортної торгівлі. На подачу заявки і отримання позики йде всього один день. У той час, як в традиційних фінансах цей процес займає кілька днів або тижнів.

«Транскордонна фінансова платформа послуг блокчейн може зіграти значну роль і допомогти середнім і малим підприємствам підвищити ефективність і зручність отримання фінансування експортної торгівлі та іншої фінансової кредитної підтримки», — передає CNBC слова Генрі Ма, директора з інформаційних технологій WeBank.

Ма також зазначив, що за допомогою блокчейн регулятори можуть краще аналізувати транзакції і швидше реагувати на шахрайство або ризики.

Контекст. Торгівля цифровими валютами офіційно заборонена в Китаї, але країна швидко просувається вперед в розвитку блокчейн. У жовтні президент Китаю Сі Цзіньпін підкреслив необхідність того, щоб країна стала лідером в області технологій. Що стосується пілота китайської платформи, то вона вже синхронізована на роботу з іноземними валютами.


Технологія блокчейн (Blockchain) дозволяє користувачам створювати постійні записи ключових документів для більш полегшеного доступу, але при цьому дані захищені від підробок. Це створює довіру в середовищі, де його не може бути за визначенням. Наприклад, в фінансах кредитори отримують можливість швидко оцінити, скільки грошей вони можуть безпечно позичити кому-небудь. На додаток до зміцнення довіри, блокчейн дозволяє здійснювати швидкий обмін різних валют.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉