Facebook Pixel

Китай розвиватиме відносини з рф, а війною в Україні керує «невидима рука» – МЗС Китаю

Китай має розвивати свої відносини з росією, оскільки світ стає все більш неспокійним, а «криза в Україні» спричинена невидимою рукою, що підштовхує до затягування та ескалації конфлікту, заявив 7 березня міністр закордонних справ КНР Цінь Ган. Про це повідомляє Reuters. На щорічній парламентській сесії в Пекіні Цінь заявив, що тісна взаємодія між обома лідерами – президентом Сі Цзіньпіном і путіним – стала «опорою» для китайсько-російських відносин.

Quote«Невидима рука» «використовує українську кризу для обслуговування певних геополітичних завдань», – сказав Цінь.

Він не відповів, чи відвідає Сі Цзіньпін росію найближчим часом.

На запитання, чи можуть Китай і росія відмовитися від долара США та євро для двосторонньої торгівлі, Цінь відповів, що країни мають використовувати будь-яку валюту, яка є ефективною, безпечною та надійною.

Quote«Валюти не мусять бути козирем для односторонніх санкцій, а маскуванням для залякування чи примусу й поготів», – сказав він.

Китай відмовився назвати росію агресором і постійно критикує США за залякування інших країн за допомогою односторонніх санкцій.

Quote«Конфлікт, санкції та тиск не розв'яжуть проблему... Процес мирних переговорів має початися якнайшвидше, і варто поважати законні інтереси всіх сторін щодо безпеки», — сказав Цінь.

Він також підкреслив, що Пекін не передавав зброю жодній стороні «конфлікту» в Україні.

Quote«(Китай) не є стороною кризи й не надав зброю жодній зі сторін конфлікту. Тож на якій підставі ці розмови про звинувачення, санкції та погрози Китаю? Це абсолютно неприйнятно», – наголосив глава МЗС.
Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉