Facebook Pixel

Китай не хоче під санкції. Інвестиції КНР у проєкт «Один пояс, один шлях» у росії впали до нуля

У першому півріччі поточного року фінансування та інвестиції Китаю в рамках програми «Один пояс, один шлях» у росії вперше в історії впали до нуля. Про це свідчать дані дослідження, проведеного Центром зелених фінансів і розвитку Університету Фундань у Шанхаї, пише FT.

Очевидно, що це говорить про небажання КНР потрапили під дію санкцій, введених проти росії через її війну в Україні. За звітний період Китай не уклав із російською стороною жодної угоди в межах програми. Також без інвестицій залишилися Шрі-Ланка та Єгипет.

Водночас директор Центру Крістоф Недопіл Ван допускає, що це явище, найімовірніше, тимчасове. Він також додав, що попри війну в Україні Китай наростив закупівлю енергоносіїв у росії.

Загалом за перші шість місяців 2022 року Китай інвестував у межах програми «Один пояс, один шлях» $28,4 млрд. Для порівняння: торік цей показник сягав $29,4 млрд. Згідно з дослідженням, основним одержувачем китайських інвестицій стала Саудівська Аравія.

Контекст. Нагадаємо: Євросоюз 21 липня запровадив черговий (сьомий) пакет обмежувальних заходів щодо росії через війну в Україні.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉