Facebook Pixel

Найбільші акціонери США у 2023 році збагатіли на $40 млрд

Найбільші акціонери США торік збагатіли на $40 млрд

Найбільші акціонери США торік збагатіли на $40 млрд

Засновники та топ-менеджери найбільших груп прямих інвестицій у США відзначили, що з початку 2023 року вартість їхніх акцій зросла більш ніж на $40 млрд у зв’язку з надходженням нових активів у їхні компанії. Про це пише Financial Times.

Акції Blackstone, KKR, Apollo Global, Ares Management і TPG наблизилися до рекордних показників або затьмарили їх через кращі фінансові результати, ніж очікувалося. Ці прибутки були підкріплені зростанням загальних активів компаній, зокрема кредитних і страхових інвестиційних операцій, які виграли від швидкого зростання відсоткових ставок.

Зростання акцій відбулося в період неспокою на Волл-стріт і підкреслило диверсифікацію груп від традиційних корпоративних викупів, які різко сповільнилися минулого року.

Великі інвестиційні банки скоротили персонал і скоротили бонуси на тлі уповільнення укладання угод, викликаного підвищенням ставок. У той час як групи прямих інвестицій намагалися продати інвестиції та повернути прибуток інвесторам, яким дедалі більше не вистачає грошей, вищі прибутки підтримали їх менш відомий кредитний бізнес, де різко зросли активи та доходи.

У 2023 році $148 млрд нових інвесторів надійшло в Blackstone, збільшивши його активи понад $1 трлн, причому більшість минулого року надійшла від кредитних і страхових операцій. Його приватні кредитні інвестиції минулого року зросли на 16,4%, результати, які допомогли притупити падіння прибутків у його підрозділі прямих інвестицій.

У 2023 році Apollo Global залучила ще більше, валові надходження становили $157 млрд. Майже половину надійшло від страхового підрозділу Athene.

Quote«Збір активів за минулий рік був надзвичайним», — сказав портфельний менеджер Gabelli Equity Trust, який володіє акціями обох груп, Макрей Сайкс.

Financial Times підрахувала прибуток з початку 2023 року на акціях близько 30 засновників і керівників, названих у довіреності, включно з Carlyle Group. Стівен Шварцман з Blackstone найбільше збільшив свої активи, отримавши понад $12 млрд.

З 2023 року Blackstone отримав 80% загального прибутку з урахуванням дивідендів і зараз є найбільшим у світі менеджером активів за ринковою вартістю. Його ринкова капіталізація в $155 млрд також більша, ніж у Morgan Stanley або Goldman Sachs.

Quote«Ці компанії доводять, що для них існує кілька шляхів зростання залежно від продукту, регіону та каналу збуту», — сказав аналітик TD Cowen Вільям Кац .

Загалом у 2023 році групи прямих інвестицій отримали $15,5 млрд прибутку на основі комісій і спреду, що на 11% більше, ніж у попередньому році. Минулого року групи приватних інвестицій увійшли на роздроблені кредитні ринки після краху трьох великих регіональних кредиторів США. У 2023 році компанія Apollo Global отримала борг на суму майже $100 млрд, включаючи великі позики німецькій групі нерухомості Vonovia та Air France-KLM. Її кредитування підживлювалося придбанням рік тому підрозділу сек’юритизованих продуктів Credit Suisse, який тепер називається Atlas SP, і більше десятка інших платформ кредитування, які вона створила або придбала.

«Блекстоун» уклав кредитні партнерства з великими регіональними банками США, щоб допомогти їм отримати борги, заявив минулого року Financial Times президент Джонатан Грей.

Інші групи завершили великі придбання, щоб зміцнити свої можливості кредитного інвестування. У листопаді TPG придбала кредитну інвестиційну групу Angelo Gordon за $2,7 млрд, а на початку цього року KKR повністю стала власником страхової компанії Global Atlantic, придбавши решту 37% акцій за оцінкою понад $7 млрд.

Марк Роуен, виконавчий директор Apollo Global, пояснює зростання галузі зміною фінансової системи, в якій епоха низьких ставок і жорсткішого регулювання відтіснила діяльність від публічних ринків і банківської системи.

Quote«У 2008 році ми мали $44 млрд під управлінням. Ми виросли в 14 разів. Це швидше, ніж зростання доходу Apple. Я хотів би думати, що все це стало результатом кмітливості менеджменту але ми отримуємо вигоду від факторів макроіндустрії, які рухали не лише нами, а й усією нашою галуззю», — сказав Роуен минулого тижня, маючи на увазі загальні активи Apollo в $652 млрд.
Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉