Facebook Pixel

Кабінет Міністрів планує забрати весь військовий ПДФО у регіонів

Міністерство фінансів у 2024 році планує спрямувати 100% ПДФО із зарплати військових у спецфонд Держбюджету на потреби оборони. Таким чином, у регіонів заберуть частину коштів ПДФО.

Про це пише нардеп Ярослав Залізняк.

Що думають про це представники регіонів

Представники Асоціації міст України, що об'єднує більшість українських міст, висловились проти введення даної норми. По-перше, ці кошти йдуть на відшкодування збитків від військової агресії росії.

Quote«Спираючись на дані від 754 громад із 1470, тобто понад 50% усіх в Україні, включно з обласними центрами, що перебувають зараз під контролем України, представники Асоціації міст України зазначають, що збитки цих 754 громад від дій агресора становлять 815,61 млрд грн, натомість від держави вони отримали 6,83 млрд грн для відбудови пошкоджених об’єктів», — наголошують радниця голови Асоціації міст України з муніципальних питань, народна депутатка Оксана Продан та виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан.

Також, на думку експертів асоціації, кошти міст використовуються прозоріше, ніж у держбюджеті

Quote«Чи достатньо в держави коштів? Ні. Чи стане їх більше, якщо заберуть військовий ПДФО у місцевого самоврядування? Ні. Потрібно допомагати тим, хто працює, хто фінансує оборону і захист з першого дня війни, у кого 64% ПДФО використовуються прозоро», — пишуть експерти.

Нагадаємо, що з початку року до місцевих бюджетів надійшло 218,3 млрд грн, що на 42,5 млрд грн більше проти аналогічного періоду 2022 року. Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів України.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉