Facebook Pixel

Johnson & Johnson продасть уряду США вакцину проти COVID-19 за ціною $10 за дозу

Компанія Johnson & Johnson (J&J) підписала угоду з урядом США, відповідно до якої вона поставить 100 млн доз вакцини Ad26.COV2.S проти COVID-19 на загальну суму $1 млрд. Тобто одна доза вакцини J&J коштуватиме $10.

Компанія Moderna нещодавно заявила про ціну від $32 до $37 за дозу своєї вакцини, BioNTech і Pfizer говорять про $19,5, а AstraZeneca і Оксфордський університет — про $4 за дозу.

Для вироблення імунітету людині потрібно буде вводити дві дози вакцини.

Влада США уже уклала подібні угоди з іншими фармкомпаніями. Так, у травні вона домовилася про купівлю 300 млн доз вакцини AstraZeneca і Оксфордського університету за $1,2 млрд, у липні — 100 млн доз вакцини у Sanofi й GlaxoSmithKline за $2,1 млрд. Уряд США також інвестував $456 млн у розробку вакцини J&J та $950 млн — Moderna.

Контекст. Компаніям важко прогнозувати вартість вакцини, оскільки вона знаходиться у стадії розробки й ще ніхто з них не отримав схвалення від регуляторів.

Жодна з вакцин проти COVID-19 поки не готова до використання. Близько 20 компаній зараз проводять клінічні випробування таких вакцин.

J&J, яка почала розробку вакцини у січні, проводить її клінічні випробування з липня. Керівництво компанії неодноразово заявляло про те, що вони не хочуть заробляти на продажу вакцини.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉