Facebook Pixel

ІКЕА впроваджує блокчейн-технології в постачанні після скандалу з українською деревиною

Шведська IKEA після скандалу з обвинуваченнями у використанні незаконно заготовленої української деревини для виробництва своїх товарів вжила низку заходів для боротьби з цим явищем. Серед них — впровадження блокчейн-технології у своїх українських ланцюгах постачання деревини.

Як розповіла в інтерв’ю The Page виконавиця обов'язків заступника менеджера ІКЕА в Україні Ольга Ільчишина, компанія співпрацює в цьому напрямку з багатьма зацікавленими сторонами, зокрема з урядовими інституціями та екологічними групами.

Quote«Ми вважаємо, що було досягнуто певного колективного прогресу, і підтримуємо безпосередні заходи, яких FSC в Україні вживає для подальшого покращення ситуації, зокрема щодо призупинення роботи кількох власників сертифікатів, які порушили вимоги», — повідомила Ільчишина.

Ба більше, за її словами, IKEA підтримала впровадження нового національного лісового стандарту.

Контекст. У липні 2019 року IKEA запустила вебсайт для українських покупців. Компанія також оголосила про набір 100 співробітників до свого першого магазину міського формату в Києві. На початку грудня 2019 року відкриття фізичного магазину компанії знову відклали, але пообіцяли навесні 2020 року запустити онлайн-магазин.

На початку травня 2020-го стало відомо, що процес завантаження каталогу товарів на офіційний сайт ІКЕА із зазначенням цін уже почався. Однак купити товари тоді було не можна. Український інтернет-магазин IKEA офіційно запустили 14 травня.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉