Facebook Pixel

Група Ferrexpo призначить нового CEO

Головний виконавчий директор (CEO) Ferrexpo plc Джим Нортон залишив свою посаду. Замість нього обов’язки CEO тимчасово виконуватиме голова Ради директорів Лучіо Дженовезе.

Про це пише пресслужба компанії.

Нортон офіційно складає із себе повноваження 25 травня 2023 року.

Голова Ради директорів Лучіо Дженовезе тимчасово виконуватиме обов’язки виконавчого голови та візьме на себе керівництво групою з 1 липня 2023 року.

Рада директорів також повідомляє про призначення Миколи Кладієва, фінансового директора (CFO) Ferrexpo, виконавчим директором компанії після завершення майбутніх щорічних загальних зборів акціонерів.

Микола Кладієв приєднався до Ferrexpo у 2005 році, а з 2007 року є членом виконавчого комітету групи. Його призначили фінансовим директором групи в липні 2021 року, і як на поточній, так і на попередній посаді фінансового директора Полтавського ГЗК Ferrexpo (ПГЗК) Микола безпосередньо відповідав за збереження позиції групи як доступного виробника окатків у металургійному секторі.

Контекст: FXPO — №3 у світовому рейтингу експортерів залізорудних котунів із видобувними та виробничими потужностями в Полтавській області (Полтавський ГЗК, Біланівській та Єристівський ГЗК).

У 2022 році компанія Ferrexpo знизила дохід від діяльності на 50% — до $1,2 млрд. Виробництво котунів впало на 46% — до 6,053 млн тонн, обсяги продажів також на 46% — до 6,183 млн тонн.

Головний акціонер компанії Костянтин Жеваго посів 2 133 місце в рейтингу мільярдерів Forbes з $1,3 млрд. 27 грудня його затримали на гірськолижному курорті Куршевель у французьких Альпах за запитом української сторони в справі про ймовірну розтрату коштів банку «Фінанси та кредит», проте у Франції відмовили в його екстрадиції.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉