Facebook Pixel

Ferrexpo подвоїла виробництво в першому кварталі завдяки стабільному енергопостачанню

Група Ferrexpo в січні — березні 2023 року збільшила виробництво залізорудних котунів до 901 тис. тонн, або у 2,16 раза проти попереднього кварталу, повідомляє компанія у квартальному звіті.

Це відбулося завдяки порівняній стабілізації енергопостачання на підприємства групи в Україні, що дало змогу перезапустити другий пелетизатор.

Водночас обсяги виробництва були на третину менше, ніж у першому кварталі 2022 року, через операційні та матеріально-технічні обмеження, які виникли з початку повномасштабного вторгнення росії.

Продажі залізної руди в першому кварталі сягнули 850 тис. тонн.

Усі котуни мають вміст заліза 65% (Ferrexpo Premium Pellets) і вище.

У другому кварталі Ferrexpo працюватиме на одному або двох пелетизаторах, як і в 1 кварталі 2023 року.

Контекст. (FXPO) — №3 у світовому рейтингу експортерів залізорудних котунів із видобувними та виробничими потужностями в Полтавській області (Полтавський ГЗК, Біланівській та Єристівський ГЗК).

У 2022 році компанія Ferrexpo знизила дохід від діяльності на 50% — до $1,2 млрд. Виробництво котунів впало на 46% — до 6,053 млн тонн, обсяги продажів – також на 46%, до 6,183 млн тонн.

Головний акціонер компанії Костянтин Жеваго посів 2133 місце в рейтингу мільярдерів Forbes з $1,3 млрд. 27 грудня його затримали на гірськолижному курорті Куршевель у французьких Альпах за запитом української сторони в справі про ймовірну розтрату коштів банку «Фінанси та кредит», проте у Франції відмовили в його екстрадиції.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉